Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Yorkshire Terrier

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Yorkshire Terrieren (Yorkie) er en lille hund af fysisk statur, der typisk ikke vejer mere end 3,18 kg. og har en relativt lang pels. Hunderacen er kendt for sin flotte sorte og lysebrune pels samt legeglade tilgang til verden. Selvom Yorkshire Terrieren er lille og kan holdes i en hånd, skal hunden stadig have en god mængde motion for at trives. Hunderacen er i dag særdeles populær og ses tit i selskab med de kendte.

En lille elegant hund
Yorkshire Terrieren har et hoved, der er en smule fladt og ikke for rundt. Tænderne skal ikke have underbid eller overbid. Terrierens mørke øjne skal have et intelligent udtryk og se direkte fremad. De små V-formede ører sidder højt på hundens hoved, men uden for langt mellem ørerne. Ørerne skal stå op. Traditionelt har Yorkshire Terrieren haft afklippet hale af mellemlængde, men dette er nu forbudt i enkelte lande.

Napoleon kompleks eller sund selvtillid?
Selvom Yorkshire Terrieren er en lille hund, som nu til dags typisk benyttes som hyggehund, har den stadig sine rødder i Terrier-linjen af hunde. Individuelle Yorkies er forskellige, men generelt har Yorkshire Terrieren et intelligent udtryk i øjnene og den er yderst selvstændig og modig. Yorkshire Terrierens tilgang til fremmede mennesker varierer efter socialisering og træning, men hunderacen kan have en tendens til at gø og være mistænksom overfor fremmede.

Yorkies vil typisk ikke søge rollen som alpha-hund i en flok, og kommer som regel godt ud af det med andre hunde, som den elsker at lege med. Yorkies er ikke altid klar over deres lille størrelse, og har ikke noget imod at sætte sig op imod de store hunde, hvis den synes det er nødvendigt. Yorkies er meget nysgerrige og kan godt lide at blande sig i sine omgivelser. Yorkshire Terrieren er trods sin lille størrelse bestemt ikke uintelligent, den ligger ifølge undersøgelser ca. lidt over gennemsnittet for arbejdshunde, når det kommer til tankevirksomhed. Yorkiens selvstændige natur kan gøre den lidt sværere at træne end andre racer. Overbeskyttede og spolerede Yorkies kan mangle den naturlige “Terrier”-selvtillid og være usikre og afhængige af sin ejer.

En lille hund med en stor historie
Yorkshire Terrieren blev oprindeligt avlet til at fange rotter, som gemmer sig små og utilgængelige steder. De kan også være blevet brugt til jagt. Ligesom andre Terrierere, som blev avlet i 1900-tallet var det almindeligt for Yorkshire Terriere at demonstrere deres evne for rottefængning i konkurrencer, hvor man talte antallet af rotter, som hver Yorkshire Terrier slog ihjel samt hvor hurtigt rotterne blev aflivet.

Som en blodlinje oprindeligt fremavlet til jagt er Terrierne specialister i at fange små dyr, der bor i huler eller underjordiske gange. Små dyr der er fanget og beskytter deres unger vil typisk kæmpe i brav vildskab, derfor må enhver hund, der jager sådant bytte være overordentlig modig – Terriere blev fremavlet med denne egenskab.

Hjemstedet Yorkshire
Som navnet antyder blev hunderacen Yorkshire Terrier oprindeligt fremavlet i Yorkshire, som er en region i det nordlige England. Yorkien sprang frem af et mix af forskellige terriere, som blev bragt til Yorkshire under den industrielle revolution i England. Terrierne blev taget med bl.a. af minearbejdere fra Skotland. Yorkshire Terrieren gjorde sit første indtog på hundeudstilling i 1861 under navnet “Broken-Haired Scotch Terrier” bl.a. navngivet efter sit skotske element. Yorkien var også kendt under det simple navn “Toy Terriers”, som hentyder til hunderacens størrelse.

Yorkien hænger ud med de kendte
I dag har Yorkien ikke det store behov for at fange rotter, den er blevet en særdeles populær hunderace, som tit ses i selskab med de kendte. F.eks. har Justin Timberlake to Yorkies, der hedder Bella og Bearlie. Den kendte fodboldtræner Jose Mourinho har en Yorkie ved navn Leya. Supermodellen Gisele Bundchen har en lille Yorkie ved navn Vida. Bruce Willis har en Yorkie ved navn Wolf Fishbein efter en figur fra en Woody Allen film. Audrey Hepburn havde også en Yorkie, som hed Mr. Famous og listen er meget længere og omfatter alt fra præsidentfruer til kendte hip hoppere.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Yorkshire Terrier bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Lille, elegant, nem og praktisk størrelse.

- Fælder kun meget lidt og er derfor relativt allergivenlig.
- Er livlig og nysgerrig.
- Har ikke brug for en masse motion.
- Giver hals når der kommer fremmede.
- Kommer godt ud af det med andre kæledyr og fremmede.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Er lidt skrøbelig ligesom andre selskabshunde.
- Kan være svær at gøre stueren.
- Pelsen skal børstes og trimmes jævnligt.

Har du en Yorkshire Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 3.500 kr

    yorkiepoo hvalpe, , hvalp,  , m. stamtavle yorkiepoo hvalpe  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og ...

  • 3.500 kr

    yorkiepoo , hvalpe, Vi har fået to bedårende hvalpe. De blir’ selvfølgelig chippet, vaccineret og får ormekur inden afrejse. De er rene yorkiepoo, De er stueopdræt og blir vant til daglige lyde, andre ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper

Forum