Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Whippet

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Whippet er en mellemstor hund med et venligt sind. Den kræver meget motion og trives fint når den kan få lov til at løbe frit. Desværre har racen tendens til at løbe langt væk, hvilket besværliggør løb uden snor. Whippet stammer oprindeligt fra England, hvor den blev anvendt til væddeløb.

Adfærd og væremåde
En whippet er en sød og loyal familiehund, som er god til børn i alle aldre. Dog er det vigtigt, at børnene ikke driller eller er voldsomme over for hunden. Whippet er en intelligent race, som kræver stor variation i træningen. For mange gentagelser resulterer i, at en whippet mister interessen og kan reagere modvilligt.

En whippet er desuden en god vagthund. Den kan være reserveret over for fremmede. Whippet’en kan sagtens bo sammen med andre whippet’er og hunde. Såfremt den skal bo sammen med en kat, skal den tilvænnes fra hvalp. Ser den en kat i løb, vil den uden tvivl jage den og muligvis slå den ihjel. På grund af racens fremragende syn, opfanger den enhver bevægelse og eftersætter, hvis den har mulighed for det.

Hunderacens historie
Whippet er engelsk race, som oprindeligt skulle bruges til at jagte og dræbe kaniner i konkurrenceøjemed. Det var den fattige del af befolkningen, der fremavlede whippet’en ved at krydse den populære greyhound med lokale terriere. På den måde skabte man en hurtig lille race. Senere krydsede man denne med italiensk mynde og fik på den måde den race, vi i dag kender som whippet. Da kanindrabene med whippets blev forbudt, blev racen anvendt til hundevæddeløb. Whippet anvendes foruden til jagt og som selskabshund.

Udseende, pelspleje og helbred
Whippet kendetegnes på sit lidt sarte ydre. Hovedet er lille og snudepartiet spidst. Snuden er mørk. De ovale øjne er ligeledes mørke. Rosenørerne er små og tynde. Ryggen er bred og lænden hvælver en anelse. Forbenene er lige og bagbenene er kraftige. Halen er lang og buer opad for enden.

Whippet er 47-56 cm og vejer 11-21 kg.

Whippet har et enkelt lag pels, som er fin, glat og kort. Kræver minimal pelspleje. Whippet kan være tilbøjelig til at lide af maveproblemer og hudproblemer. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En kærlig og venlig hund
 • Loyal og intelligent race
 • God til børn
 • Kræver meget motion
 • Bør ikke løbe uden snor
 • Vil jagte løbende katte og andre små dyr
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt motion
 • Kan være reserveret over for fremmede

Har du en Whippet? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  BILLEDER & VIDEO KAN FREMSENDES (Kan ikke uploades her, da filerne er større end 5 MB). Hej mit navn er Kayne. Jeg søger et nyt kærligt hjem. Gerne en familie, da jeg ...

 • 9.000 kr

  Whippet male puppies are looking for a loving show and/or pet homes. Puppies are born 30 09 2016 in Lithuania under FCI prefix “Stabmeldys” and will have FCI pedigrees (both ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper