Wetterhoun

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Wetterhoun er en jagthund, som stammer fra Friesland i Holland. Her blev den brugt til at jage små pattedyr og dyr i vand. Wetterhoun betyder vandhund. Den egner sig godt som familiehund, eftersom den aldrig er aggressiv. Den kan også godt fungere med børn, hvis den vokser op sammen med dem.

Adfærd og væremåde
Wetterhoun er en fremragende våbenhund, som bade er effektiv til at hente byte på land og i vand. Den har dog et stærkt naturligt instinkt for at beskytte, hvilket gør, at man skal træne den tidligt. Den kan desuden være reserveret, men vil aldrig være aggressiv, hvilket gør den til god familiehund. Den har en stærk vilje, men det gør den alligevel ikke stædig eller bevidst ulydig. Det er en hund, som gør det færdigt, som den er i gang med lige meget hvad, det kræver.

Det er en følsom hund, som ikke må behandles eller trænes hårdt. Hvis den vokser op sammen med børn, vil den være tolerant over for disse.

Hunderacens historie
Wetterhoun blev udviklet for 400 år siden. Den opstod i den hollandske provins Friesland. Man regner med, at den nedstammer fra Sigøjnerhunde, som blev krydset med lokale frisiske hunde. Racen blev brugt til farlig jagt på bl.a. oddere i vand. De blev også brugt til at hente bytte i vand samt som vagthunde. De var tæt på at uddø under 2. Verdenskrig, men entusiaster formåede at få arten tilbage, og den er i dag ved at blive mere populær.

Udseende, pelspleje og helbred

Wetterhoun er en middelstorhund på 55-59 cm ved skulderen. De vejer normalt mellem 25-35 kg. Pelsen er tyk og krøllet undtagen ved hovedet, ørene og benene hvor den i stedet er mere glat. Pelsen er vandafvisende og føles olieret. Farven på pelsen kan være helt sort eller brun, sort med eller brun med hvid. Pelsens struktur skal ikke være ulden, eftersom en sådan konsistens ikke vil kunne modstå vand.

Ørene sidder lavt og hænger fladt ind til hovedet. Halen er krøllet sammen hen over ryggen. Racen har et helt særligt udtryk pga. formen på deres øjne, hvilket adskiller den fra andre racer.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • God familiehund
  • Tolerant over for børn hvis den vokser op sammen med dem
  • Lærenem
  • Fremragende til jagt på land og i vand

Har du en Wetterhoun? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    Måske bedre kendt som en bomuldshund. En Coton de tulear er en allergivenlig lille hund, som lige siden at den kom til Danmark i starten af 1990′erne har været populær ...

  • 4.999 kr

    har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på  cotondetulear1987@gmail.com  

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper