Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
West Highland White Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


West Highland White Terrieren bliver ofte blot kaldet Westies. Hunderacen er kendt for sit muntre temperament og karakteristiske hvide pels. West Highland Terrieren har lyse, indsunkne øjne, der typisk er mørke og med et gennemtrængende blik. Hundens ører er typisk små, spidse og opretstående.

West Highland Terrieren vejer typisk fra 7,5 kg. Til 10 kg. (15-20 pounds) og hunden bliver gennemsnitligt 28 centimeter høj. Halen bør være mellem 5 til 6 inches (ca. 13 cm.). Hunderacen har et dybt bryst, muskulære lemmer, et stort kranie og et kort og tætsiddende bid. Tænderne fremtræder generelt ret store for hundens størrelse og hunden har en stærk knoglestruktur for sin størrelse. Underpelsen er blød og tyk, og yderpelsen er ca. 5 cm. Lang (2 inches), grov og kræver jævnlig børstning. Hundens poter har lettere svømmehud og med tykke trædepuder.

West Highland White Terrierens historie som hunderace

West Highland White Terrieren nedstammer fra Cairn Terriere, der engang imellem fik hvide hvalpe, og Skotske Terriere, der også engang imellem fik hvide hvalpe. Nogle gange blev hvide terriere fra Bedlington eller Dandie Dinmont linjerne introduceret i blodlinien for at indavle bestemte karaktertræk, men denne praksis stoppede i 1850erne.

Nogle kilder mener, at Colonel Edward Donald Malcolm fra Argyll regionen af det vestlige Skotland startede hunderacen i starten af 1800-tallet. Andre kilder mener, at det var den ottende hertug af Argyll, der opfandt hunderacen. Der kan have været et samarbejde mellem de to personer. Det kan have taget mere end hundrede år af selektiv avling, at fremavle de ønskede egenskaber og karaktertræk.

West Highland White Terrierens hvide pels gjorde den meget synlig under jagten på den skotske hede, og gjorde det ligeledes nemt at kende terrieren fra vildtet, hvilket var vigtigt, da jægere engang imellem tog fejl af brune jagthunde og ræve, og skød jagthunden ved en fejl. West Highland White Terrieren har også en stærk kropsbygning for sin størrelse.

Oprindeligt blev hunderacen kaldt Poltalloch Terrier efter Malcolm’s hjem. Hunderacen var også kendt som Roseneath Terrier (efter Argyll’s hjem), White Roseneath Terrier og i slutningen af 1900-tallet kort som en hvid variant af den Skotske Terrier. West Highland White Terrieren blev avlet med den primære funktion som jagthund for øje, og den blev ofte brugt i forbindelse med at jage småvildt så som kaniner.

West Highland White Terrier motionsbehov og vedligeholdelse
West Highland White Terrieren er modtagelig for allergier og problemer med tør skind. Derfor kan hyppig badning muligvis forværre disse problemer. At vaske hunden én gang om måneden eller med længere intervaller vil typisk ikke skabe problemer. Hyppig børstning af hunderacens pels er dog nødvendig for at holde pelsen ren og olierne jævnt fordelt gennem pelsen. At vaske hunden med specialshampoo til hunde anbefales. Ofte rensning af hundens ører hjælper med at forebygge olie og voksophobelse og øreinfektioner.

West Highland White Terrier helbred og sygdomme
Ligesom de fleste andre hunderacer, har West Highland White Terrieren typisk brug for 13 timers søvn hvert døgn. West Highland White Terrieren tilpasser typisk sin søvnrytme til sin ejers, og tager indtil flere små lure igennem dagen for at få sit søvnbehov dækket. Siden West Highland White Terrieren er ret selvstændig, kan den klare moderate perioder, hvor den er alene.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en West Highland White Terrier bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- En lille men robust hund.
- Har et naturligt udseende.
- Har et lille behov for motion.

- Giver hals når der kommer fremmede.
- Fælder ikke meget.
- Er nemmere at håndtere og venligere overfor fremmede samt nemmere at træne end de fleste andre terriere.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Har det klassiske terrier temperament.
- Kan være stædig.
- Kan godt lide at fylde haven med huller.
- Giver ofte hals.
- Skal trimmes og børstes engang imellem.

Har du en West Highland White Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 10.000 kr

    Stjerneholdet bestående af Pelé, Beckham, Messi, Zidane, Figo og Puskás – 6 dejlige westiehanner født nytårsaften søger nye søde og kærlige familier pr. 26. februar 2014. Hvalpene sælges med stambog fra ...

  • 7.000 kr

    Hej jeg har disse 2 smukke dejlige Is-bjørne tilsalg. Som kom til verden den. 11-7-2013 midt nat.. og salgsklare d. 5-9-2013.. De søde og kærlige samt børnevenlige/vandt. De løber frit rundt i huset, hvor ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper