Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Welsh Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Welsh terrieren er en livlig og meget aktiv hund. Dens udseende minder mest om den noget større Airedale terrier. Welsh terrieren er en robust hund i mellemstørrelse. Den er som regel venlig over for både mennesker og hunde. Den har et typisk terrier temperament, hvilket vil sige, at den gerne vil bestemme. Dog gør den sjældent.

Adfærd og væremåde
Welsh terrieren er velegnet som familiehund hos den aktive familie. Det er vigtigt, at den får rigeligt med motion, da den ellers vil kede sig. Det kan være svært at opdrage en Welsh terrier da den ofte laver sine egne regler. Derfor er det vigtigt, at man er bestemt, men blid i opdragelsen. Og det er en god ide med løbende lydighedstræning. Hvis hunden ikke kan fornemme lederskab fra sin ejer, vil den forsøge at bestemme alt og dermed ikke adlyde ordrer. Det er desuden vigtigt at socialisere en welsh terrier mens den er hvalp – både over for andre hunde og mennesker.

En welsh terrier er god til børn og elsker at være med, hvor der sker noget. Den elsker at lege og observere børn. Ved voldsom leg er det dog bedst at holde welsh terrieren udenfor. Den kan blive meget entusiastisk og vælte mindre børn omkuld.

Welsh terrieren er en selvstændig race, som er nysgerrig og modig på samme tid. Den kan lide at svømme og grave huller. Det er nødvendigt at hegne haven ind, da den godt kan finde på at stikke af.

Hunderacens historie
Welsh terrieren stammer fra Wales og er en af de ældste terrierracer. Den blev udviklet til jagt på ræve, oddere og grævlinger. På grund af dens størrelse var welsh terrieren i stand til at kravle ind i dyrenes huler og gange og skræmme dem ud, så jægerne efterfølgende kunne skyde dem. Desuden blev den brugt som rottefænger. I dag anvendes welsh terrieren især til agility og sporing.

Man mener, at welsh terrieren er direkte efterkommer af den nu uddøde ruhårede black-and-tan terrier.

Udseende, pelspleje og helbred
Welsh terrieren er en mellemstor hund med et firkantet aflangt hoved. Ørerne er små, v-formede og foldet forover. Snuden er sort. Ryggen er lige og kort. Benene er lige og robuste. Øjnene er små, mørke og dybtliggende. Det er der firkantede helhedsudtryk der er karakteristisk for racen.

Welsh terrieren er 39 cm høj og vejer ca. 9 kg.

Pelsen har to lag, hvoraf det yderste lag er ruhåret og vandafvisende. Underulden er blød og tætliggende. Pelsen skal trimmes flere gange årligt med en speciel trimmekniv. Derudover skal den børstes regelmæssigt. Til gengæld fælder den kun i begrænset omfang. Welsh terrieren er generelt set en sund race, men enkelte individer kan lide af øjen- og hudproblemer. Forventet levealder er 10-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En venlig og loyal familiehund
 • Meget aktiv
 • Kræver løbende lydighedstræning
 • Er god til børn
 • Meget selvstændig race

Har du en Welsh Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper