Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Welsh Springer Spaniel

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Welsh Springer Spaniel minder om den Engelske Springer Spaniel. Den findes kun i én farve, som er en kombination af hvid med røde aftegninger. Det er en kærlig og loyal hund, som bliver meget knyttet til sin familie.

Adfærd og væremåde
Welsh Springer Spaniel er en aktiv, loyal og kærlig race. Hvis der kommer fremmede vil den gø, hvis de bevæger sig ind på dens territorium, eller den vil optræde mistænksom og nervøs. Den er kendt for at være venlig og god ved familien og også børn. Den accepterer desuden andre kæledyr, som den har en venlig og legesyg tilgang til. Det er en lærenem hund, men den kan have sin egen vilje, men med korrekt træning vil den blive meget lydig.

Den kræver lige som mange andre jagthunde meget og regelmæssig motion, så de kan holde sig sunde. Hvis den ikke får dette, vil den virke hyperaktiv. De kan have en trang til at være meget tæt på sine ejere og lide af separationsangst, når de bliver efterladt alene.

Hunderacens historie

Man ved ikke præcis, hvornår Welsh Springer Spaniel opstod. Man kender dog til en race, som minder meget om den, som blev kaldt for Land Spaniel. Denne har man skrivelser om fra 1570. På et tidspunkt blev den også kaldet for Welsh Starter, hvor den blev brugt til jagt på bytte, som kunne springe. En overgang hed den også bare Welsh Spaniel og blev indført i en stambog som Cocker Spaniel. I det 19. århundrede var der mange forskellige udgaver af Cocker Spaniel inklusiv den engelske, Welsh og Devonshire.

Racen blev anerkendt som selvstændig race i 1902, hvor den var meget populær i England. Her blev den også eksporteret til USA, hvor den blev anerkendt i 1906.

Bestanden faldt drastisk efter 1. Verdenskrig, hvor der ikke længere var nogle tilbage i England, som havde en stamtavle. Derfor genoprettede man racen med de tilbageværende uregistrerede hunde, som blev til den udgave, vi i dag kender.

Udseende, pelspleje og helbred

Welsh Springer Spaniel er en kompakt og solid hund, som kan holde til hårdt arbejde. Øjnene skal helst være brune, men nogle gange er der også gule øjne, hvilket straffes, hvis man bruger den i konkurrencer. Ørene er små og hænger. Hannen er omkring 46-48 cm, mens tæven er lidt lavere med 43-46 cm. Den vejer omkring 16-20 kg.

Den findes kun i en farve, som er rød og hvid. Mønstret og aftegningerne skal ikke være et særligt mønster. Den forveksles ofte med den Engelske Springer Spaniel, men den er mindre, og den er rød og hvid, hvor den engelske er sort med leverfarvede aftegninger.

Det er en race med et forholdsvis godt helbred, men den kan dog lide af mange af de sygdomme, som også rammer andre hunde fx hoftedysplasi. De har desuden let ved at få øreinfektioner og visse øjensygdomme. Den lever normalt mellem 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • God familiehund
  • Lærenem
  • Tendens til øreinfektioner og øjensygdomme
  • Bryder sig ikke om at være alene

Har du en Welsh Springer Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

  • 6.000 kr

    Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper