Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Welsh Corgi Pembroke

Welsh corgi pembroke (WCP) har mange fællestræk med welsh corgi cardigan, men det er to forskellige racer. WCP stammer fra Wales og blev fremavlet til at drive kvæg, passe på gården og gå med på jagt. Det er desuden en dejlig familiehund, som elsker at være med, hvor der sker noget.

Adfærd og væremåde
Welsh corgi pembroke er en intelligent race, som elsker at behage sin ejer. Derfor er den let at træne, selvom den også kan udvise stædighed. Da det er en hyrdehund, kan den være tilbøjelig til at nappe mennesker i hælen. Det bør man vænne den fra, mens den stadig er hvalp.

Welsh corgi pembroke er en fremragende vagthund, som gør meget. Overdrevet gøen kan undgås gennem træning og god kommunikation med hunden. Det er vigtigt, at hunden ved, hvem der bestemmer. Opdragelsen skal derfor være blid og positiv, men konsekvent. Sørger man for tidlig socialisering, kan den sagtens omgås andre kæledyr. Welsh corgi pembroke er desuden en meget aktiv race, som samtidig er god til børn.

Hunderacens historie
Welsh corgi pembroke stammer fra Pembrokeshire i Wales. Det vides ikke med sikkerhed, hvordan racen er opstået. Én teori siger, at det var flamske vævere, der havde WCP med i år 1100. De blev anvendt til at drive kvæg, får og heste og er dermed en af de ældste hyrdehunderacer. I dag viser racen sig at være fremragende i hyrdekonkurrencer og agility. I modsætning til welsh corgi cardigan, som tilhører gravhundefamilien, tilhører welsh corgi pembroke spidshundefamilien.

Udseende, pelspleje og helbred
Welsh corgi pembroke har et karakteristisk udseende, idet benene er meget korte i forhold til kroppens længde. Ørerne er middelstore og oprejste. Øjnene er ovale og brune. Snudepartiet er spidst og giver WCP et ræveagtigt udtryk. Fødes ofte uden hale.

Welsh corgi pembroke er 25-30 cm og vejer 11-14kg.

Pelsen har to lag, hvoraf det yderste er langt og lige. Underulden er tæt og tyk. Pelsplejen begrænser sig til regelmæssig gennembørstning. Welsh corgi pembroke kan være tilbøjelig til at lide af grøn stær og rygproblemer. Racen tager desuden let på i vægt og bør ikke overfodres. Overvægt fører ligeledes til rygproblemer. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En god familiehund
 • Kræver meget motion
 • God til børn
 • Fremragende vagthund
 • Lette at træne

Har du en Welsh Corgi Pembroke? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper