Volpino Italiano

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Volpino Italiano er en meget gammel race, som kan dateres helt tilbage til Romerriget. Den er både blevet benyttet som vagthund, hvor den med sin høje gøen alarmerede de større Mastiffer, men den har også været en yndet selskabshund, hvor den er blevet beundret for sin skønhed.

Adfærd og væremåde
En Valpino Italiano er en temperamentsfuld lille hund, som samtidig også er livlig, glad og munter. Den er ofte ikke klar over sin egen størrelse og vil derfor gerne lege med de store. Den er desuden frygtløs og hårdfør. Den har et godt sind og er stabil. Den er meget kærlig og loyal over for sin familie og egner sig rigtig godt som familiehund.

Hunderacens historie
Volpino Italiano er en meget gammel race. Man har kunne datere den tilbage til Romerriget, hvilket gør den til en af de ældste små spidshunde. Man har siden antikken og helt op gennem middelalderen benyttet den som vagthund, hvor den ville gø højt, når der var fremmede, hvorved de store Mastiffer trådte til. Den blev desuden brugt af hyrder til at fortælle, når der var fare på færde. Denne evne har den aldrig fralagt sig og kravler derfor stadig op i vindueskarme, hvor den har et godt udsyn for at give lyd fra sig, hvis der kommer fremmede.

Volpinoen har ikke kun fungeret som brugshund, men har også været selskabshund helt siden det gamle Rom. Særligt i Italien er de blevet beundret som pynt, fordi de er så dekorative. Michelangelo var bl.a. også en beundrer af denne race.

Udseende, pelspleje og helbred
Volpinoen er en meget lille hund. Hannen er normalt omkring 30 cm, mens hunnen er lidt mindre og måler ca. 28 cm. For begges vedkommende er vægten ca. 5 kg. Den har en kraftig pels, som altid er ensfarvet, hvor hvid er den mest almindelige. Den findes fx også i champagne og rød. Sidstnævnte er dog ekstremt sjælden. Selvom den har en meget kraftig pels, kræver den ikke meget pelspleje. Man skal helst ikke bade dem for ofte.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • God familiehund
  • Sund både mentalt og fysisk
  • Er vagtsom og gør højt for at alarmere
  • Kærlig, loyal og hengiven over for sin familie

Har du en Volpino Italiano? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen

Relaterede grupper