Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Vizsla

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Vizsla (Magyar Vizsla på ungarsk) betyder ungarsk pointer. Vizslaen er en mellemstor stående jagthund med en letbygget og elegant fremtræden. Pelsen er gylden og kan være både korthåret eller ruhåret. Vizlaen kan både være en fin jagthund og familiehund.

Adfærd og væremåde
En Vizsla er en kærlig og intelligent hund med et livligt temperament. Hunderacen vil gerne behage sin ejer og tåler ikke grov behandling. En Vizla er ganske lærenem. En Vizsla stortrives på jagt men føler sig også godt tilpas i sin ejers bolig. En Vizsla er socialt anlagt og vil gerne have kontakt med sin familie. Vizsla’ens fremragende tilpasningsevne er almindeligt kendt. En Vizsla har ikke noget imod at hoppe i søen ved apportarbejde. En Vizsla har en fremragende lugtesans.
Hunderacens historie

Hunderacen Vizsla er forskellig fra andre kontinentale hønsehunderacer i sin oprindelse. Hvor de fleste andre hønsehunde stammer fra den gamle spanske Bracco, så finder den ungarske vizsla sin oprindelse hos gamle asiatiske hunderacer. Allerede helt tilbage i 1300-tallet kan man i nogle skrifter læse om ungarernes ”gule” jagthund.

Udseende, pelspleje og helbred
Vizsla hunderacen findes både i en korthåret og en ruhåret variant, der i sin bygning er lidt mere robust end den korthårede. En Vizsla er skabt til jagt og atletisk udfoldelse, og kræver derfor en hel del motion for at være glad og afbalanceret. Pelsfarven er gylden eller rustfarvet. Hundens højde er ca. 56–63 cm. til skuldrene og vægten mellem 20–30 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En Vizsla har et højt energiniveau og har brug for meget motion og stimulering
 • En Vizsla har det ikke godt med at være alene i længere perioder uden sin familie
 • En udadvendt og social hund som kan fungere godt med en familie og andre dyr
 • Vizlaen er nem at træne og er en fremragende jagthund
 • Hunderacen Vizsla findes både i en korthåret og en ruhåret (længere pels) variant

  Har du en Vizsla? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

  Tilføj ny hund


  Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

  Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

  Tilføj kommentar


  Til salg

  • 5.000 kr

   coton de Tuléar-hvalpe, Så har vi fået nogle flotte og glade hvalpe i vores stueopdræt! Vi har begge forældre og hvalpene er født hos os. De er nu helt færdigvaccinerede og klar til at flytte hjemmefra. De har været ved dyrlægen, er blevet vaccineret og har en sundhedsbog. Der medfølger en lille hvalpepakke med hver hvalp. I er meget velkomne til at kontakte os (helst pr. telefon), hvis I vil høre mere om vores hvalpe. kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

  • 5.000 kr

   har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

  Se alle annoncer

  Fællesskab

  Til salg

  Relaterede artikler

  Medlemmer med racen

  Relaterede grupper