Vestsibirisk Lajka

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Vestsibirisk Laika blev udviklet af det indfødte folk i de nordlige Uralbjerge samt Vestsibirien. Det er en jagthund, som mest er blevet brugt til jagt i træer efter egern og andre små rovdyr med en værdifuld pels.

Adfærd og væremåde
Hvis den Vestsibiriske Laika opdrages ordentligt, vil den knytte et tæt på til sin ejer og aldrig miste kontakten med denne, når den fx er i skoven. Det er ikke en race, som egner sig til vagthund. Til gengæld vil de under jagt på stort og farligt vildt beskytte sit menneske til den bitre ende. Det er en meget aktiv race, som er meget territoriale og kan være aggressive over for andre hunde.

Til gengæld er den meget sød og venlig, når de er sammen med eller leger med sin familie. Det er en hund, som har brug for meget motion og helst skal have lange gåture for at bruge noget energi. Alternativt kan man have en stor have, som den kan løbe rundt i.

Hunderacens historie
Racen blev udviklet af det indfødte folk, som levede i de nordlige Uralbjerge samt Vestsibirien. Her blev de brugt til jagt. Kommunismen i Rusland var dog med til at ødelægge den traditionelle måde at leve på for dette folk, hvilket betød, at racen næsten uddøde. I løbet af industrialiseringen i Sibirien blev der introduceret nye racer, som blev krydset med den oprindelige Laika. Dette blev nogle russiske jægere opmærksom på og forsøgte at redde racen.

Det første forsøg blev gjort i 1920erne, hvilket førte til to forskellige Laikaer. I 1930erne begyndte den sovjetiske regering selv at oprette kenneler, som skulle redde og genoprette bestanden af Laikaerne. I 1947 blev den Vestsibiriske Laika anerkendt som sovjetisk race.

De blev oprindelig brugt af professionelle jægere, hvor de var meget alsidige, men samtidig var ekstremt dygtige kun at rette sin opmærksomhed mod et enkelt dyr. Hvis man skal udnytte den evne i dag, er det vigtigt, at man giver den meget træning. Det kan være et problem for hundene, hvis de importeres til varmere lande, hvilket kræver en del tilpasning. I dag bruges de stadig til jagt flere steder i verden, hvilket de virkelig trives med.

Udseende, pelspleje og helbred
Vestsibirisk Laika er en stor hund. Hannen er omkring 54-60 ved skulderen, mens tæven er lidt mindre og måler 52-58 cm. Dens hoved har en trekantet form med oprejste og trekantede ører, som sidder højt. Kroppen er bred og stærk med et veludviklet bryst. Halen bæres over ryggen i en stram krølle. Pelsen er tyk og dobbelt og består af en grov yderpels, som beskytter den tætte underuld. Dette gør, at den kan være lidt busket på kinder, nakke, manken og skuldrene. Farven er normalt hvid, sort og hvid, rød eller grå.

Den har brug for flere bade end andre hunde, eftersom dens pels tiltrækker meget snavs.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Aggressiv over for andre hunde
  • Har brug for mange bade
  • Kærlig over for sin familie

Har du en Vestsibirisk Lajka? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper