Tysk Wachtelhund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Tysk Wachtelhund kaldes også for Tysk Spaniel. Den stammer, som navnet antyder, fra Tyskland fra omkring 1890, hvor den blev brugt som jagthund. Det er ikke en race, som har stor popularitet uden for Tyskland. Den kan trænes til at hente bytte og til at spore vildt.

Adfærd og væremåde
Tysk Wachtelhund er en alsidig våbenhund. Den er livlig, modig og besidder et stærkt jagtinstinkt. Den har et venligt sind over for mennesker og andre hunde. Det er desuden en lærenem race, som er god til at tilpasse sig nye situationer. Den kan ikke matche de specialiserede spaniels, men den er stadig meget dygtig til at jage, hente, spore og følge blodspor på storvildt hvilket gør den populær blandt jægere.

Hunderacens historie
Frederick Roberth var en tysk hundeavler og det er ham, der krediteres for den Tyske Wachtelhund, som vi i dag kender, som blev skabt omkring 1890. Den mest markante race, som den nedstammer fra, er den nu uddøde Stoeberer, som skulle have haft en lige så god lugtesans som en Blodhund. Denne race blev bl.a. krydset med vandhunde og sportsspaniel.

Tysk Wachtelhund blev anerkendt som selvstændig race i 1903, hvorefter Verein für Deutsche Wachtelhund blev etableret. I 1910 udvalgte man fire hanner og syv tæver, som skulle danne base for standarden. Alle de Wachtelhunde, som i dag er registreret, stammer fra disse 11 hunde.

Racen er normalt ikke blevet holdt som kæledyr, men er i stedet blevet ejet af tyske skovmænd og professionelle jægere. I 60erne blev den introduceret i USA, hvor efterkommere herfra i dag bruges i Canada til at spore og få den amerikanske Sortbjørn ud. Racen er desuden blevet populær i Sverige, og de sydeuropæiske lande, hvor den bl.a. bruges til vildsvinejagt.

Udseende, pelspleje og helbred
Tysk Wachtelhund har stærke knogler og er muskuløs. Det er en middelstor våbenhund, som har lang, tykt og bølget pels. På hovedet er pelsen fin og kort, mens den er lang på resten af kroppen. Den har underuld, som beskytter den. Pelsen er normalt en form for brun, og den kan have hvide aftegninger på brystet og benene. Den kan desuden have noget hvidt overalt på kroppen.

Racen kan dog også være red og hvid samt solid rød. Den er solidt bygget, hvilket bevirker, at den er i stand til at hente tungt bytte som fx harer og ræve. Ørene er forholdsvis lange. Den har normalt en højde på 46-53 cm, og kroppen er næsten dobbelt så lang som højden. Vægten ligger omkring 20-30 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Alsidig jagthund
  • Lærenem
  • Venlig over for mennesker og hunde

Har du en Tysk Wachtelhund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

  • 5.000 kr

    Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper