Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Tysk Pinscher

Tysk Pinscher stammer, som navnet antyder, fra Tyskland, hvor man har fundet tegninger af den tilbage fra 1780. Den har bl.a. været brugt til at dræbe utøj, hvilket den gør per instinkt og også vil kunne gøre i dag. Det er en intelligent og kærlig hund, som er lærenem og intet har mod gentagelser i træningen.

Adfærd og væremåde
En god Tysk Pincher vil være kærlig og have et godt temperament. Hvis man ønsker at købe en Pinscher, er det vigtigt, at man har mulighed for at møde og mærke hvalpens mor. Dette skyldes, at dens temperament kan være arveligt. Det er normalt en venlig hund, som er meget intelligent og er hurtig til at lære. Den har heller ikke noget imod gentagelser i træningen.

En Tysk Pinscher, som er godt opdraget, kan sagtens være sammen med små dyr og børn. Hvis en hvalp trækker sig væk, når den møder fremmede, kan det være et tegn på dårlig avl. Det er desuden en meget energisk arbejdshund, som i visse tilfælde kan have brug for adskillige timers motion hver dag. Hvis man har en have, er det en god ide med et godt hegn, da den har en tendens til at følge sit jagtinstinkt.

Hunderacens historie
Man har fundet tegninger af den Tyske Pinscher helt tilbage til 1780, men man regner med, at den går helt tilbage til det 15. århundrede. Det menes, at de nedstammer fra tidligere europæiske hyrdehunde og vagthunde. I 1836 blev hunden mere populær en Mopsen, hvor de beskyttede vogne. De boede dog også hjemme ved folk, hvor de blev brugt til at dræbe utøj. Dette gjorde de per instinkt. I dag kan man stadig se racen lede efter og finde rotter i åbne områder.

Racen blev tidligere født i samme kuld som Schnauzeren, men i løbet af årene adskilte man dem og valgte at skabe forskellige variationer, så de blev hver deres race. Det er Werner Jung, som man i dag anerkender for at have indsamlet nok eksemplarer ind i 1958, så han kunne avle videre på racen, som ellers var truet, og skabe den race, som vi kender i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Tysk Pinscher er en forholdsvis lille hund. Den vejer normalt ikke mere end 13-20 kg og måler omkring 43-50 cm. Den har en kort pels. Farven kan være sort og rustfarvet, rød, faun samt blå og rødbrun. I henhold til FCI er det dog kun sort og rustfarvet samt helt røde, som er tilladte farver. Pinscheren skal helst have en elegant fremtoning med en stærk firkantet krop, som er muskuløs og kraftfuld. Det er desuden en adræt hund. I lande hvor det er lovligt kuperes halen og ørene klippes. Dette er ikke tilfældet i Danmark.

Eftersom der kun er en lille bestand af Tysk Pinscher, er det vigtigt, at man tester sin hund for nedarvede sygdomme, inden man avler på den. Det er fx hofte- og albuedysplasi. Der kan desuden også være problemer med hjertet og skjoldbruskkirtlen.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Kærlig hund med et godt temperament
  • Kan godt sammen med små hunde og børn
  • Har et stærkt jagtinstinkt efter utøj
  • Kræver meget motion

Har du en Tysk Pinscher? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper