Tysk Jagtterrier

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:
Tysk Jagtterrier Gennemsnit: 3.6/5 (9 stemmer)

Tysk Jagtterrier er en arbejdsterrier, som stammer fra Tyskland. Den er blevet brugt til at jage både over og under jorden. Den blev skabt på baggrund af nationalisme og interesse for genetik. Det var et ønske om at genintroducere tidligere primitive nationale racer.

Adfærd og væremåde
Racen blev udviklet som en alsidig jagthund. Den er dog ofte blevet brugt til jagt på vildt, som lever i undergrunden. Det har fx været grævlinge, ræve og vaskebjørne. Den har dog også været brugt til at drive vildsvin og kaniner ud af buskads. Den kan også benyttes til at spore sårede dyr som fx hjorte. Det er en intelligent hund, som har let ved at tilpasse sig forskellige forhold. Det bevirker, at de er gode kæledyr, men man skal altid huske, at de blev avlet til jagt, af hvilken grund de har et stærkt jagtinstinkt, som de gerne vil følge.

Hunderacens historie
Mellem de to verdenskrige begyndte man i Tyskland at forlade de introducerede racer og i stedet forsøge at få uddøde racer tilbage. En af pionerende inden for dette område var Lutz Heck, som bl.a. var venner med Adolf Hitler og Hermann Göring. Han forsøgte at genskabe primitivt kvæg og heste. Han havde dog også interesse for hunde, fordi han godt kunne lide at gå på jagt. Sammen med en interesse for nationalisme og genetik begyndte Heck sammen med andre at fremavle tidligere racer.

Den første race blev Patterdale Terrier, men han mente stadig, at der manglede en decideret tysk jagtterrier, som kunne konkurrere med den britiske og amerikanske Fox Terrier. Med finansiel støtte lykkedes projektet efter ca. 10 år. Racen blev godt modtaget, og den fik sin første klub i 1926.

Man forsøgte også i 50’erne at introducere racen i USA uden det store helt. I dag er der dog igen kommet interesse for racen i USA, eftersom der er opmærksomhed på terriertyper.

Udseende, pelspleje og helbred
En Tysk Jagtterrier er ofte sort og rødbrun, hvor den rødbrune farve mest er på snuden og underkroppen. Den kan også være chokoladefarvet eller leverbrun med hvide aftegninger. Hvis man skal avle på hunden, er det dog ikke de farver, som man helst ser. Pelsen kan enten være meget behåret, glat eller brækket. Alle former for pels fælder.

Halen er i de fleste lande kuperet til 2/3 af længden. I Danmark må man ikke kupere haler. Racen er normalt mellem 33-40 cm i højden til skulderen. Tæven vejer omkring 7,5-8,5 kg, mens hannen er lidt større og vejer 9-10 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Kan jage over- og under jorden
  • Intelligent hund
  • Tilpasser sig let forskellige forhold
  • Har et stærkt jagtinstinkt

Har du en Tysk Jagtterrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 8.500 kr

    Labrador retriever hvalpe efter Samson og Pape`s Sloggi. Hvalpene er født den 3.juli og er derfor klar til at rejse hjemmefra den 28. august. Kuldet består af 2 brune og tre ...

  • 8.000 kr

    Vi er 8 kongepudler, som blev født den 8. juni. 3 sorte piger samt 1 brun pige. 3 sorte drenge samt 1 brun dreng. Vi bor i et dejligt trygt hjem (hus med ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg