Transylvansk Støver

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Transsylvansk Støver er en gammel ungarsk race, som hovedsageligt blev brugt til jagt. Den findes i en langbenet og en kortbenet variation, som i dag bruges til forskellige former for jagt. Det er en hund med et godt sind, som er stærkt knyttet til sin familie. Udover Ungarn findes den kun i Rumænien.

Adfærd og væremåde
Transsylvansk Støver er en meget loyal og venlig hund. Den har et godt sind og er velopdragen både sammen med mennesker og andre dyr. Den skaber stærke bånd til sine ejere og vil være meget beskyttende over for sine familiemedlemmer. Den er desuden meget beskyttende over for sit territorium, fx ejerens hus eller have, og vil reagere voldsomt med at gå og knurre over for fremmede. Men hvis folk bliver inviteret ind af ejeren, vil den automatisk acceptere dem. De kan godt lide hele tiden at være sammen med nogen og vil derfor ofte være til stede, hvor ejeren er. De har en fremragende retningssans.

Hunderacens historie
Transsylvansk Støver opstod, da Transsylvanien i det 19. århundrede blev invaderet af stammer, som medbragte deres hunde, som blev krydset med lokale racer og polske støvere. Den blev udviklet i de Karpatiske bjerge, som er et område, der er rigt på skov og floder. Den udmærkede sig ved at være god til at jage i alt slags terræn, hvilket også betød kolde vintre og ekstremt varme somre. Racen blev brugt til jagt på ulve og bjørne. Den blev også holdt af ungarske konger og prinser, som brugt dem til jagt på forskelligt vildt. I begyndelsen af det 20. århundrede var racen næsten uddød, men i 1968 begyndte man en særlig indsats for at redde racen. Den findes umiddelbart kun i Rumænien ud over Ungarn.

Udseende, pelspleje og helbred
En Transsylvansk Støver er en middelstor hund, som normalt er mellem 46-53 cm i højden og vejer 30-35 kg. Pelsen er kort og grov, og farven er rød, rødbrun og sort. Hovedet er kort med en lige snude og veludviklede tænder. Dens øjne er skrå og mørkebrune. Den har hængende øre uden folder, og en hale som hænger, når den er i ro og krøller op over ryggen, når den er på jagt. Lemmerne er harmoniske og er konstrueret, så den altid er klar til at springe.

Racen kommer i to varianter. Den første er den langbenede, som er den højeste, og som er sort med hvide markeringer på panden, brystet, poter og spidsen af halen. Den bruges særligt i dag til at jage vildsvin og hjorte. Den anden er mere kortbenet og er normalt rødbrun med hvide markeringer. Den bruges hovedsageligt til jagt på ræve og harer.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Findes kun i Ungarn og Rumænien
 • God jagthund
 • Knytter stærke bånd til sin familie
 • Vil gerne være tæt på ejer
 • Meget territorial

Har du en Transylvansk Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper