Tosa

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Tosa er en japansk hunderace, som anses som sjælden. Den blev oprindelig avlet i Tosa, som i dag hedder Kochi, hvor den var en kamphund, hvilket den stadig er i dag. Af samme grund er racen også ulovlig i flere lande bl.a. Danmark.

Adfærd og væremåde
Tosaen anvendes til hundekampe over hele verden. Grunden til dette er, at den har en imponerende udholdenhed og samtidig er meget smidig på trods af dens størrelse. Det er en meget aggressiv race, som kræver en ejer, der både kan håndtere den fysisk og psykisk. Hvis der ikke er det, er det en potentiel livsfarlig hund, af hvilken grund den også er ulovlig i Danmark.

Hunderacens historie
Racen blev fremavlet i anden halvdel af det 19. århundrede. Den stammer fra den indfødte japanske hund Shikoku-Inu, som vejede omkring 25 kg og var ca. 55 cm høj. Den minder meget om den europæiske Spitz. Disse hunde blev krydset med racer som Old English Bulldog, Mastiff, St. Bernhard, Tysk Hønsehund, Grand Danois og Pitbull Terrier.

Formålet var hele tiden at få en større og mere kraftfuld hund. Racen toppede mellem 1924-1933, hvor der var omkring 5000 avlere af racen i Japan. Hunden skulle bruges som kamphund og kaldes Japansk Kamphund og er nærmest sumobryderen inden for kamphunde.

Det er i mange lande ulovligt at eje en Tosa, fordi den anses som meget farlig. Mange forsikringsselskaber vil heller ikke forsikre den. Af de lande hvor er racen er ulovlig er bl.a.: Australien, Cypern, Danmark, Island, Malaysia, Malta, New Zealand, Norge og Tyrkiet.

Udseende, pelspleje og helbred
Tosaen er en stor hund, som kan variere meget i størrelse. De, som avles i Japan, er ofte kun halvdelen af størrelsen af dem, som avles uden for landet. Den japanske udgave vejer normalt omkring 36-61 kg, hvorimod andre har en vægt på mellem 60-100 kg og er omkring 62-82 cm i højden ved skulderen. Pelsen er kort og har et glat udseende. Den er ofte rød, brindle eller faun. I særlige tilfælde kan den være svagt sort, men dette er sjældent. Pelsen kræver ikke særlig stor vedligeholdelse.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Ulovlig i Danmark
  • Kræver en ejer som kan håndtere den fysisk og psykisk
  • Kan være aggressiv

Har du en Tosa? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.500 kr

    kom disse 5 lækre hvalpe til verden. Henholdvis 3 tæver og 2 hanhund. Det er utroligt vigtigt for os, at disse skønne babyer får et godt, kærligt og stabilt hjem, ligeledes ...

  • 5.000 kr

    Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper

  • Denne gruppe er for alle med en Tosa eller har spørgsmål til racen