Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Tjekkoslovakisk Ulvehund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Tjekkoslovakisk Ulvehund er en ny race, som har sine rødder fra et eksperiment, man foretog i Tjekkoslovakiet i 1955. Racen blev skabt til at være grænsevagthund. Senere er den blevet brugt til eftersøgning, sporing, hyrde, agility, lydighed, jagt og som trækhund.

Adfærd og væremåde
Den Tjekkoslovakiske Ulvehund er mere alsidig en specialiseret. Det er en hurtig, livlig, meget aktiv og modig race. Den udvikler gerne et meget stærkt bånd til hele sin familie og ikke kun ejeren. Den har let ved at lære at bo sammen med andre dyr, som hører til familien. Der kan dog opstå problemer, når den møder anderledes dyr. Det er vigtigt at undertrykke jagtinstinketet, når hunden er hvalp for at sikre, at den ikke udvikler en aggressiv adfærd over for små dyr som voksen.

Det er vigtigt, at den fra hvalp bliver socialiseret og vænnes til forskellige omgivelser og situationer.

Det er en hund, som er meget legesyg og har temperament. Den har let ved at lærer, men den har ikke altid lyst til at træne. Derfor er det nødvendigt at give den motivation for at træne. Den vil ikke reagere godt på lange meningsløse gentagelser af den samme øvelse. Den har højt udviklede sanser og er god til at følge spor.

Det er en meget selvstændig race, som vil fungere i flok, hvis den har et særligt formål. Hvis man har behov for det, kan de sagtens skifte til at være aktive om natten i stedet for om dagen. Det er unaturligt for hunden at gø, men den har mange andre måder at udtrykke sig på, særligt gennem kropssprog men også ved små lyde. Det kan tage lidt længere tid end ved andre hunde at lære den en pålidelig optræden.

Hunderacens historie
Racen opstod, som følge af et biologisk eksperiment i 1955 i Tjekkoslovakiet (nu Tjekkiet og Slovakiet). Karl Hartl forsøgte at krydse en tysk Schæferhund med en Karpatisk ulv. Det førte til, at det første kuld hvalpe blev født i 1958. Eksperimentet lykkedes og afkommet var i stand til selv at forplante sig videre. Formålet var at skabe en race, som havde temperament, flokmentalitet og som kunne trænes.

Samtidig skulle den besidde styrke, være fysisk og have en kropsbygning som den Karpatiske ulv. Det var meningen, at militæret skulle bruge den som angrebshund på særlige missioner. Senere har man brugt dem som eftersøgningshund, til at spore, hyrde, agility, lydighed, jagt og som trækdyr.

Racen blev første gang anerkendt i 1982 i Tjekkoslovakiet, hvor den fik påtegnelsen national race. Senere blev den i 1999 anerkendt af FCI med Slovakiet som protektor.

Udseende, pelspleje og helbred
Bygningen og pelsen på den Tjekkoslovakiske Ulvehund minder om en ulv. Der er ingen øvre højde for racen, men det lavest den må være er for hanner 65 cm og 60 cm for tæven. Kropsbygningen er rektangulær, og den vejer normalt omkring 26 for hanner og 20 kg for tæver. Den har ravfarvede øjne og korte, trekantede og opretstående ører. Tænderne er meget stærke.

Brystet er stort og fladt, og maven er trukket ind. Halen sidder højt. Forbenene er lige med lille afstand. Poterne vender en smule udad. Bagbenene er muskuløse. Pelsens farve kan være fra gulgrå til sølvgrå med en lys maske. Hårene er lige, tætte og meget tykke. Dens bevægelser er lette og harmoniske med lange skridt.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Knytter sig meget til hele familien
 • Kan være svær at træne
 • Jagtinstinktet skal undertrykkes fra hvalp
 • Kommunikerer gennem kropssprog og små lyde
 • Ikke naturligt for den at gå

Har du en Tjekkoslovakisk Ulvehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Tjekkoslovakisk Ulvehund”

 1. Kære Dog universe
  Jeg er ked af at læse at det ikke er naturligt for en Tjekkoslovakisk Ulvehund at gå. Den har da trods alt fire ben. (Mon der skulle stå ‘gø’?)
  Der er heller ikke belæg for at tæven er nemmere at kontrollere. Det er ganske afhængigt af situationen. Jeg taler af erfaring med begge køn.
  Derudover er den altså ikke lavet til at være angrebshund, men grænsevagthund. Det ser jeg rigtig gerne, at I ændrer i disse hundelovstider!!

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper

Forum