Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Tibetansk Terrier

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Tibetansk Terrier er en middelstor hund, som stammer fra Tibet. På trods af navnet hører den ikke under terriergruppen. Den fik i stedet navnet fra europæiske rejsende, som syntes den mindede om terriere. Den har hørt til i klostre i over 2000 år. Her blev den brugt som maskot, vagthunde og selskabshunde.

Adfærd og væremåde
En Tibetansk Terriers temperament er en af de største årsager til, at den er en attraktiv race. Det er en kærlig familiehund, som er følsom over for sine ejere og blid sammen med børn, hvis den bliver ordentligt introduceret til dem. Eftersom den tidligere har været benyttet som vagthund, kan den være reserveret over for fremmede, men vil ikke være aggressiv eller sky sammen med dem.

Det er ikke en hund, som gør meget, men når den gør, ar den en form for selvhævdende gøen. Den kan godt trives i en lejlighed, men det er stadig en energisk og stærk hund, som har brug for regelmæssig motion. Dens energiniveau ligger fra middel til højt, og den er af natur glad, aktiv, livlig, intelligent og adræt. Dette gør, at den egner sig godt til hundesport fx agility. Den er desuden beslutsom og modig samt kan være stædig. Det er normalt en charmerende og loyal hund, som dog kan være jaloux, hvilket kan besværliggøre det at bo sammen med andre dyr.

Hunderacens historie
På grund af det isolerede Tibet har de Tibetanske Terrier kunne forblive racerene i over 2000 år. Munke og familier omtalte ofte racen som ”de små folk.” De var værdsat som selskab og var villige til at beskytte sin flok. Den blev samtidig betragtet som en lykkebringer, hvilket betød, at hvis man ikke behandlede den ordentligt, troede man, at det ville medføre ulykke for familien og byen.

De første Tibetanske Terriere kom til Europa med Dr. A.R.H. Greig, som var fra England, i 1922. Hun havde fået en hund, fordi hun havde lavet en succesfuld operation på en patient. Herefter erhvervede hun endnu en og påbegyndte sin egen kennel. Det første kuld blev født i 1924. Det første eksemplar blev importeret til USA i 1956, hvor den blev anerkendt af den Amerikanske Kennelklub i 1973.

Udseende, pelspleje og helbred
Den Tibetanske Terrier er en kraftfuld middelstor hund. Den har en firkantet fremtoning. Den har normalt en højde fra 35-41 cm og en vægt på omkring 8-14 kg. Hovedet har en moderat størrelse med en markant snude. Øjnene er lange, mørke og sidder langt fra hinanden. Ørene er V-formede og hænger. Kroppen er muskuløs og kompakt. Halen sidder højt og har meget hår. Den bæres i en bue over ryggen. Den har flade fødder med hår mellem tæerne. Disse gør det let for den at klatre i bjerge og fungerer som naturlige snesko.

Pelsen vokser sig meget langt, og hvis man har den som kæledyr, vil man have brug for at trimme den. De fælder ikke som korthårede hunde, men taber hår på samme måde som mennesker. Den har en dobbeltpels med en varm underuld, mens den yderste pels minder om et menneskes. Denne skal være bølget uden at blive krøllet. Dens hår hænger ned og dækker ansigt og øjnene, men den lange øjenvipper gør, at den ikke får det i øjnene. Den har normalt et godt syn. Pelsen kan modstå temperaturer helt ned til -50 C i perioder.

Alle farver er tilladte, og der er ikke nogle særlige, som foretrækkes. Gylden er den mest sjældne. Den kan både findes i en enkelt farve, men også som delvist farvet, trefarvet osv. Så længe næsen er sort og øjnene og øjenkanten er mørke. Den har en gennemsnitlig levetid på omkring 12 år, men hver femte bliver over 15 år. De største helbredsproblemer er relateret til dens øjne og led som fx PRA samt hoftedysplasi.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • God familiehund
 • Kan godt bo i en lejlighed
 • Kræver regelmæssig træning
 • Kærlig og loyal over for sin familie
 • Jaloux over for andre dyr

Har du en Tibetansk Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.000 kr

  Tibetanske Terrier Hvalpe.Se billeder og videoer samt info på www.briwa-hvalpe.dk 3 stk super søde og dejlige Tibbe hanhunde hvalpe er til salg. Der er 4 hvalpe i kuldet, men den 4. ...

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper