Thai Ridgeback Dog

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Thai Ridgeback er en gammel hunderace. Den har i mange år været forholdsvis ukendt uden for Thailand, men er begyndt at gøre sig bemærket i Vesten. Racen kaldes også for Mah Thai Lang Ahn. Det er den ene af tre racer, som har en stribe hår på ryggen, som løber i modsat retning af resten af hårene på ryggen.

Adfærd og væremåde
Thai Ridgeback er en intelligent race. Den har et energiniveau, som ligger på middel til højt. Aktiviteten sker ofte i sporadiske udbrud. Hvis hunden bliver ordentlig opdraget og socialiseret kan den være en loyal og kærlig hund for en familie. De har en naturlig trang til at beskytte sin familie og hjem og kan derfor være aggressive eller sky, hvis de ikke socialiseres ordentligt. De fungerer bedst, hvis de har en konsekvent ejer, som har stor forståelse for racens adfærd. Det er desuden en selvstændig hund med et stærkt jagtinstinkt. Grundet dens natur anbefales det ikke som en begynderhund. Det skal bemærkes, at den er dygtig til at springe, af hvilken grund den skal holdes inden for en god indhegning.

Hunderacens historie
Man ved ikke, hvor Thai Ridgeback stammer fra, men man regner med, at den er blevet udviklet i det østlige Thailand. De andre Ridgeback, som eksisterer, er Rhodesian Ridgeback fra Afrika og Phu Quoc Ridgeback fra Vietnam. Grundet den samme genetiske base regner man med, at den thailandske og vietnamesiske race stammer fra den såkaldte Funan Ridgeback, som fandtes for over 1000 år siden i Funan Era regionen. Derimod regner man med, at den afrikanske udgave stammer fra Hottentot hunden, som også i dag er uddød. Denne kan også spores til Funan Ridgeback.

Udseende, pelspleje og helbred
En Thai Ridgeback er muskuløs og en middelstor hund. Den har trekantede opretstående ører samt en meget kort og glat pels. Grundet dens korte pels fælder den ikke meget, og det sker højest to gange årligt. Det vigtigste kendetegn er, at der på ryggen løber en bane af hår, som vender i den modsatte retning af resten af hårene. Det sker, at hvalpe fødes uden dette. Racen har en muskuløs og strømlinet krop, hvilket gør dem ekstremt adrætte. Halen bæres opad og er buet. Den har rynker i panden, hvilket gør den udtryksfuld. Den har saksebid. Tungen kan være sort eller have sorte pletter. Øjnene er mandelformede og er normalt brune, men kan også være ravfarvede i blå hunde.

Pelsen skal være ensfarvet i blå, sort, rød eller faune. Det er accepteres, at de rødlige har en sort maske. Den har en højde på omkring 56-61 cm for hanner og 51-56 cm for tæver. Vægten ligger på omkring 15-25 for tæver og 18-28 for hanner. Racen er overordnet set en sund race dog med få helbredsproblemer fx hoftedysplasi.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Egner sig ikke som begynderhund
  • Beskytter sin familie
  • Har hår der løber i modsat regning i en stribe på ryggen
  • Kræver ordentlig socialisering og opdragelse

Har du en Thai Ridgeback Dog? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper