Terrier Brasileiro

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Brasiliansk Terrier stammer, som navnet antyder, fra Brasilien. Den er sandsynligvis udviklet ved at krydse Jack Russel Terrier eller Fox Terrieren med andre små racer. Den egner sig trods sin lille størrelse ikke til at bo i lejligheder, eftersom det er en meget aktiv hund.

Adfærd og væremåde
Hundens temperament minder meget om en Jack Russel Terrier. Det betyder, at den er meget opmærksom, munter og intelligent. Den er desuden meget venlig og elsker at lege samt grave huller. Det er en livlig og lydig hund, som samtidig er frygtløs. Hvis man bruger den som vagthund, vil de kun gø for at få ejerens opmærksomhed og så efterlade resten til ham/hende.

Racen har brug for en fast og konsekvent leder af flokken. Hvis dette ikke sker, vil den blive meget viljefast, beslutsom og gå sine egne veje. Dens jagtinstinkter er større end ved den gennemsnitlige terrier, hvilket medfører, at den ikke skal efterlades sammen med små dyr.

Den egner sig ikke til at bo i små lejligheder, fordi den er meget aktiv, så den helst skal have en stor have. Den har desuden brug for både fysisk og mental træning for at trives. Hvis dette ikke er tilfældet, vil den blive rastløs og destruktiv, hvis den er indenfor. Derfor anbefales det, at man foretager lange daglige gåture.

Hunderacens historie
Den Brasilianske Terrier er den ene af de to oprindelige brasilianske racer. Man regner med, at racen stammer fra Jack Russel Terrieren eller Fox Terrieren, som blev bragt til Brasilien i det 18. århundrede fra Europa.

Der er muligvis også små Pinchere samt store Chihuahuas iblandet for at skabe denne race. Racen findes ikke i særlig stort antal uden for Brasilien.

Udseende, pelspleje og helbred
Brasiliansk Terrier er en lille hund, som kun måler omkring 35-40 cm ved skulderen. Pelsen er altid trefarvet med hvid, rødbrun og sort. Halen er kuperet. Det skal tilføjes, at dette ikke er tilladt at gøre i Danmark. Den har et smalt bryst. Kraniet er fladt og trekantet. Selve kroppen er afbalanceret.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Egner sig ikke til at bo i en lille lejlighed
  • Meget aktiv hunderace
  • Har det typiske selvstændige terrier temperament
  • Har et udpræget jagtinstinkt når det kommer til små dyr

Har du en Terrier Brasileiro? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

  • 5.000 kr

    Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper