Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Svensk Lapphund stammer fra Sverige. Traditionelt har den været samernes jagt- og gårdhund. I dag er det mere en sportslig følgesvend, som er dygtig til at vise lydighed samt lave agility. Den kan desuden deltage i test med at hyrde.

Adfærd og væremåde
Svensk Lapphund er en livlig og vågen hund. Den er meget udholdende, hvilket gør den til en god brugshund. Den er desuden venlig og hengiven, men kan være lidt mistænksom over for fremmede. I forbindelse med en familie anses den som en loyal og trofast hund, men den har brug for leder, så det er vigtigt, at den føler, at en sådan er til stede i flokken.

Den har behov for regelmæssig motion, og at den får opgaver, som påvirker dens intelligens. Hvis disse elementer opfyldes, vil den trives godt.

Hunderacens historie

Man er ikke sikker på, hvor racen har sin oprindelse, men man regner med, at den har aner, som går langt tilbage. Den har fx en række fællestræk med den 7000 år gamle hund, som man fandt i Sør-Varanger. Man kan dog ikke sige, at den er en direkte efterkommer af denne hunderace. Dens nærmeste slægtninge er den Finsk Lapphund og Lapsk Vallhund.

Racen har sit navn fra svenskernes beskrivelser af samerne, som boede i Lapland. Her blev hunden brugt som brugshund. I 1900-tallet opstod der meget krydsavl, hvilket bevirkede, at den oprindelige Lapphund mistede sine egenskaber. Svensk Lapphund anses derfor som en relativ ny hund, og den blev optaget i FCI i 1944.

I dag er den en populær familiehund, men den kan også stadig bruges som fx gårdhund, vagthund og trækhund. Som brugshund det en meget udholdende race, som færdes godt i det skandinaviske kolde klima.

Udseende, pelspleje og helbred
Svensk Lapphund er en normal spidshund på mange måder. Kroppen er rektangulær i den mindre evne. Halen bæres buet op over ryggen.

Pelsen er altid ensfarvet og kan være bjørnebrun, sort, brun eller en kombination af disse. Det er tilladt, at den er hvid på bryst, halespids og poter. Selve pelsen har en tæt underuld, som er med til at isolere mod kolde temperaturer. Den har en krave rundt om nakke og hals. Pelsen på kroppen er tæt. Den har desuden en stærk muskuløs ryg, et dybt bryst og en lang hals.

Pelsen trænger til regelmæssigt at blive børstet.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Meget udholdende hund
 • God familiehund
 • Loyal og trofast
 • Har brug for regelmæssig motion
 • Har brug for leg som udfordrer dens intelligens

Har du en Svensk Lapphund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper