Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Sussex Spaniel

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Sussex Spaniel stammer, som navnet antyder, fra Sussex i det sydlige England. Det er en lav og kompakt spaniel. Det er en rolig hund, som dog kan have et næsten klovneagtigt og energisk temperament. De er i dag mest populære i USA.

Adfærd og væremåde
Sussex Spaniel er en hund med et roligt tempo. Den kan have en lidt klovnet opførsel. Den vil altid gerne være omkring mennesker og er rigtig god sammen med børn. Den kan være meget beskyttende over for sin familie.

Den egner sig desuden godt som terapihund. De fleste hunde af denne race bruges i dag som kæledyr, men den kan sagtens stadig benyttes til at hjælpe en jæger, selvom om den er forholdsvis stædig, når den skal trænes.

Den har desuden en fremragende næse og kan derfor også bruges til at hente bytte. Det er den eneste spaniel, som er i stand til at hyle, når den har får færden af et bytte.

Hunderacens historie
Det var Mr. Fuller fra Hastings i Sussex, som i 1795 begyndte at avle en våbenhund, som skulle kunne begå sig i det hårde og fugtige terræn. Derfor blev der taget udgangspunkt i en spaniel, som samtidig også skulle kunne give lyd fra sig eller advare jægeren om bytte.

På denne baggrund krydsede han forskellige arter fx Norfolk Spaniel og muligvis en tidlig Engelsk Springer Spaniel. Den blev derfor udviklet, så den havde en god evne til at gå, hvilket ikke var normalt på den tid.

Sussex Spaniel var en af de første ti racer, som blev indskrevet i den Amerikanske Kennelklubs stambog i 1884. Racens popularitet forsvandt dog i 1940erne, men Joy Freer, som var en enkelt avler, reddede den fra at uddø.

Alle de nuværende stammer i dag fra de hunde, som hun reddede. I 2004 blev den klassificeret som en sårbar lokal race. Racen er i dag mest populær i USA.

Udseende, pelspleje og helbred
Sussex Spaniel er en lille kompakt spaniel. Der er normalt ikke højere end 33-38 cm og vejer omkring 16-20 kg.

Den har en rektangulær fremtoning. Pelsen er gylden leverfarvet, hvilket er unikt for denne race. Tidligere fandtes de også i både sort og sandfarvet. Pelsen er tyk og kan være svagt bølget, og den er busket på brystet, benene og ørerne. Den har underuld, som er vandtæt. Den yderste pels er nærmest silkeagtig. Øjnene er nøddebrune. De bløde ører minder om andre spaniels og sidder forholdsvis lavt.

Racen har et generelt godt helbred med en levetid på omkring 11-12 år. Den kan dog være disponibel for hoftedysplasi, men bliver pga. hundens kompakte statur ofte ikke så slemt som ved andre hunde. De er desuden også tilbøjelige til at få øreinfektioner, som dog er temmelig simple at komme af med.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • God familiehund
  • God til børn
  • Kan også bruges som jagthund og sporhund
  • Kan have en lidt klovnet opførsel

Har du en Sussex Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper