Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Staffordshire Bull Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Staffordshire bull terrier (staffy) forveksles til tider med den amerikanske staffordshire terrier. Forskellen er dog tydelig, idet staffy’en er betydelig mindre end den amerikanske staffordshire terrier. En staffy er utrolig venlig og god til børn. Faktisk elsker den at være sammen med mennesker og trives også godt med andre kæledyr.

Adfærd og væremåde
Staffy’en er loyal over for sin ejer og let at træne. Det er en udpræget familiehund, som udviser gode sociale egenskaber. Staffy’en er en intelligent race, som kræver en konsekvent opdragelse. Deres udholdenhed er enestående og racen kræver derfor en del motion dagligt.

Staffy’en er desuden frygtløs og kan ufrivilligt komme til at gøre skade på sig selv. Såfremt den får øje på noget interessant springer den ud fra terrassen eller går gennem glasskår. Det er derfor vigtigt, at ejeren holder godt øje med, hvad racen foretager sig. Det er ikke den mest velegnede vagthund, da den kun gør sjældent. Men ved uindbudte gæster, skal den nok alarmere.

Hunderacens historie
Staffordshire bull terrieren stammer oprindeligt fra England. Og den er opkaldt efter det område, hvor den blev fremavlet. Staffy’en deler baggrund med bull terrieren og kan ligeledes dateres tilbage til midten af 1800-tallet. Da man ønskede en hund, som både udviste råstyrke og kampgejst samt hurtighed og adræthed krydsede man old english bulldog med lokale terrierracer. Senere insblandede man manchester terrieren, english white terrieren og black-and-tan terrieren.

Udseende, pelspleje og helbred
Staffy’en er en lille men muskuløs hund, som er meget stærk i forhold til dens størrelse. Hovedet er kort med et bredt kranium. Kæben er stærk. Snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. Ørerne er små og er enten rosenører eller halvt rejste. Forbenene er lige og korte. Halen er middellang og sidder lavt.

Staffordshire bull terrieren er 35,5 – 40,5 cm og vejer 12-17 kg.

Pelsen fås i flere forskellige farver: rød, fawn, hvid, sort eller blå. Kan have hvide aftegninger på brystet. Den korthårede pels er glat og tæt. Kræver ikke megen pleje. Bør børstes regelmæssigt og bades, når det er tiltrængt. Staffy’en kan være tilbøjelig til at lide af grå stær, øjenproblemer, luft i maven og hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 10-16 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En venlig og loyal hund
 • God familiehund
 • God til børn
 • Kræver konsekvent opdragelse
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt med motion

Har du en Staffordshire Bull Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 8.500 kr

  Staffordshire Bull terrier, flere hvalpe, 6 uger , salgsklar 04122016 Engelsk staffordshire bull terrier hvalpe klar til, at finde nye hjem! Vi er simpelthen 7 dejlige¨, kærlige og legesyge tæver, der trænger ...

 • 16.000 kr

  Blue/ blå engelsk Staffordshire Bull Terrier hvalpe forventes til verden den 25 juni 2016. Begge forældre er fremragende eksempler på racen, mor (Pink Lady Lucy DK16083/2015) er blue-fawn, importeret til Danmark ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper