Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Spinone

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Spinone er en italiensk race. Den blev oprindelig avlet som en våbenhund, hvilket den stadig i dag mestrer. Den blev normalt brugt til jagt til at finde og hente bytte, men den kan sagtens bruges til mange andre formål. Det er en loyal race, som også er venlig og opmærksom. Den menes at kunne spores helt tilbage omkring 500 f.Kr.

Adfærd og væremåde
Spinone er en rolig hund, som er kærlig over for både mennesker og andre hunde. Den har ry for at være kærlig og blid sammen med børn. Den er utrolig tålmodig, men børn skal dog lære ikke at udnytte dette. Den er loyal over for dem, som den kender, men er samtidig også venlig over for fremmede. Den er kendt for ikke at være aggressiv og egner sig derfor ikke som en aggressiv vagthund.

Den er intelligent og er lærenem, selvom den kan være stædig, hvis den ikke kan se formålet med en opgave. Det er desuden en følsom hund, hvilket man skal være opmærksom på i træningen, som derfor skal have en blid tilgang og tage hensyn til hundens følelser. Det kan være en meget aktiv race, men ikke på samme måde som andre jagthunde.

Den bevæger sig normalt i et afslappet trav, som er karakteristisk for racen. Derfor siger man også, at det er den ideelle hund at løbe sammen med, fordi den selv foretrækker et rolig tempo. Hvis man har en lille have og samtidig går regelmæssige ture, vil man få en tilfreds hund.

Hunderacens historie
Man regner med, at racen stammer fra Piemonte regionen i Italien. Det er en meget gammel race, som man ikke er helt sikker på, hvor stammer fra, eftersom nogle mener, at den også kunne komme fra Frankrig, Spanien, Rusland, Grækenland eller keltiske øer. Nogle mener, at den nedstammer fra den nu uddøde spanske pointer, mens andre mener, at det må være fra den russiske sætter. Alle påstande kan være rigtige.

Det var først i det tidlige 19. århundrede, at racen fik sit nuværende navn. Tidligere blev den kaldt Spinoso. Den er opkaldt efter den italienske tjørnebusk, Spino, som var det foretrukne gemmested for småvildt, fordi større dyr ikke kunne komme derind. Det kunne den tykhudede Spinone til gengæld, af hvilken grund den sandsynligvis har fået sit navn.

Under 2. Verdenskrig uddøde racen næsten. Dette skyldes både, at italienske jægere var begyndt at bruge andre racer til jagt samt selve krigen. Bestanden er blevet genoprettet, men den er stadig ikke den mest foretrukne jagthund i Italien, men den er dog stadig forholdsvis udbredt.

Udseende, pelspleje og helbred
Spinone har en firkantet fremtoning, eftersom den næsten er lige så høj, som den er lang. Den har kraftige knogler og i det hele taget solid og muskuløs. Dens bygning gør, at den egner sig til meget forskelligt terræn. Den har et intelligent udtryk, som virker som om den forstår, alt hvad man siger, fordi den næsten har menneskelige øjne.

Halen er i mange lande kuperet, hvilket er ulovligt i Danmark. Spinonen har nærmest hvalpagtige poter, som den beholder hele livet, og som gør dem til dygtige svømmere.

Pelsen er let ruhåret og tætsluttende. Den skal helst have en længde på omkring 4-6 cm på kroppen, mens ører, snude, hoved og noget af benene har kortere hår. Øjenbrynene har længere og mere stift hår. Den har desuden en form for overskæg, som består af bløde hår, som dækker kinder og snude.

I henhold til standarder fra England og USA kan racen være helt hvid, hvid med orange aftegninger, orange, hvid med brune aftegninger samt brun.

Det er en middelstor hund på 60-70 cm, som vejer omkring 34-39 kg. Som mange andre racehunde, har den nogle helbredsproblemer, men disse forsøger man i øjeblikket at avle ud af racen. Dette er bl.a. andet hoftedysplasi. Den har en gennemsnitlig levetid på 8,7 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Rolig og venlig hund
 • God til familier og børn
 • Meget tålmodig
 • Kan have tendens til at savle
 • Lærenem
 • Aldrig aggressiv

Har du en Spinone? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper