Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Sort Russisk Terrier

Sort russisk terrier er en sjælden race i mange lande. Og det er faktisk ikke en ægte terrier. Det er en stor sort hund, som er blevet udviklet på baggrund af ca. 20 forskellige racer. Det er en intelligent og yderst loyal race, som knytter tætte bånd til sin familie.

Adfærd og væremåde
Sort russisk terrier eller ’Black russian’ som den også kaldes udvikler hurtigt en meget beskyttende adfærd. Det er vigtigt at de får en konsekvent, bestemt og kærlig opdragelse. Sort russisk terrier kan sagtens leve sammen med andre mindre kæledyr og hunde, men kan være dominerende over for andre store hanhunde, hvorfor det er vigtigt at ejeren tager 100 % lederskab.

Sort russisk terrier opfører sig hvalpet i lang tid og bliver først sent voksne. De er gode til børn og bør altid bo sammen med familien inde i huset. Lader man en sort russisk terrier vokse op uden for, vil den ikke kunne tilpasse sig familien ordentlig. Den vil sågar kunne vise aggressiv adfærd over for sine ejere. Giver man sort russisk terrier rigeligt med motion og kærlighed, får man en fremragende familiehund.

Hunderacens historie
Sort russisk terrier stammer fra det tidligere USSR, hvor den blev udviklet, da man manglede en militær/arbejdshund. Man udviklede en stærk, robust hund, som havde højt humør og kunne klare de omskiftelige vejrforhold. I starten gik udviklingen udelukkende ud på at skabe en karakterfast og temperamentsfast hund. Til dette anvendte man airedale terrieren, russisk vandhund, new foundland, Riesenschnauzer, schnauzer og Caucasian Ovcharka. Senere besluttede andre opdrættere at skabe en mere ensartet hund udseendemæssigt og det var herigennem sort russisk terrier, som vi kender den, opstod.

Udseende, pelspleje og helbred
Sort russisk terrier er en stor sort firskåren race. Det er en muskuløs og robust hund, med et kraftigt aflangt hoved. Øjnene er middelstore og mørke. Ørene er trekantede, foldede forover, højt ansatte og hænger ned. Benene er kraftige og lige. Skulderne er ligeledes muskuløse, store og med brede skuldeblade. Poterne er store og brede. Halen er højt ansat og bæres løftet.

Sort russisk terrier er 64-74 cm og vejer 45-60 kg.

Pelsen skal være helt sort med grå hår. Yderpelsen har et ru ydre og er vejrbestandig. Underulden er blødere. Længden bør være 5-15 cm og skal trimmes 2-3 gange årligt. Desuden skal pelses børstet igennem et par gange om ugen. Skægget og øjenbrynene skal være længere end den resterende pels. Således understøttes den firkantede aflange hovedform. Sort russisk terrier er generelt set en sund race, men kan lide af hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi. Forventet levealder er 10-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En loyal familiehund
 • Kræver en del motion
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt med motion
 • Hvalpet i lan tid
 • Knytter tætte bånd til familien
 • God til børn

Har du en Sort Russisk Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper