Slovakisk Støver

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Slovakisk støver en jagthund af støvertypen. Den stammer, som navnet antyder, fra Slovakiet, hvor den blev brugt til vildsvinejagt.

Adfærd og væremåde

Slovakisk Støver er en intelligent hund, som på trods af den selvstændighed, er forholdsvis nem at træne. Den har desuden en fantastisk retningssans. Den kan også bruges som vagthund. Det er en livlig race, som ikke egner sig som familiehund.

Hunderacens historie
Det er en jagthund, som man har kendt til i adskillelige år. Den blev først anerkendt som selvstændig race i 1870erne. Man regner med, at den nedstammer fra en blanding af Brandlbracke, Chart Polski og Ungarsk Greyhound.

Den blev udviklet til at være jagthund og skulle ikke bruges som hverken kæledyr eller showhund. I jagtmæssig henseende skulle den bruges til jagt på storvildt, herunder særlig vildsvin. Den er meget normal i Slovenien, men ses sjældent i andre lande. Den minder meget om mange andre østeuropæiske støvere i sine jagtmetoder.

Udseende, pelspleje og helbred
Slovakisk Støver er en typisk jagthund og støver i udseende med en muskuløs krop, lange ben, lang hale og hængende ører. Pelsen er kort, og den er altid sort med rødbrune aftegninger. Den måler omkring 46 cm og vejer ca. 16 kg. Tæven er dog en smule mindre. Øjnene er mørke og sidder dybt. Den har desuden et livligt og modigt udtryk.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Lærenem
  • Findes ikke særlig meget uden for Slovenien
  • Jagthund
  • Egner sig ikke som familiehund

Har du en Slovakisk Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper