Sloughi

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Sloughi er en race, som stammer fra Nordafrika. Den hører til myndefamilien. Den findes hovedsageligt i Marokko, men kan også findes i mindre antal andre steder i Nordafrika. Det er en følsom hund, som kræver en træning, der tager hensyn til dette. Den kan bruges som jagthund samt vagthund.

Adfærd og væremåde

Sloughi er en race med et følsomt væsen. Samtidig er det en opmærksom og intelligent jagthund. Det er en hund, som godt kan lide at bevæge sig rundt, af hvilken grund man ikke bør have den i en lejlighed. Til gengæld har den ikke brug for mere motion end andre hunde på samme størrelse. Den kan godt lide variation, så man fx afveksler mellem at gå med en i snor eller lader den løbe frit.

Racen er trofast over for sin ejer og vil gerne være tæt på denne. Den er nem at opdrage og træne. Dette skal dog foregå uden afstraffelse og hårdhed pga. dens følsomme natur. Til gengæld trives den med en venlig bekræftelse af den rette adfærd.

Hunderacens historie
Man er ikke sikker på racens oprindelse. Man regner med, at den kommer fra Orienten eller det, som vi i dag kalder for Etiopien. Man har på gamle smykker til ørerne, som kan dateres til omkring 3000 f.Kr., fundet billeder, som ligner Sloughien. I dag findes racen hovedsageligt i Marokko, Algeriet, Tunesien og Libyen.

Det er også disse lande, som står bag den standard, som findes i FCI. Sloughi er den ene af de to afrikanske mynder, som er anerkendt af FCI. Den må ikke forveksles med Saluki, som stammer fra den arabiske halvø og Mellemøsten eller Afghansk Jagthund. I dag bruges Sloughi stadig til jagt i sine hjemlande samt som en pålidelig vagthund.

Udseende, pelspleje og helbred
Sloughi hører til myndefamilien, hvilket man også kan se på dens fremtoning. Det er en korthåret og middelstorhund, som forekommer stærk. Den er hængende hører. Den beskrives ofte, som om den virker melankolsk i sit udseende. Racen har lange og flade muskler, som ikke må blive for fremtrædende selv, når den er i god fysisk form.

Ryggen er næsten lige og brystet er stort, mens den bliver tyndere mod bagbenene. Øjnene skal helst være mørkebrune, men nogle gange er de mere ravfarvede.

Pelsens farve kan variere fra lys sandfarvet til rødsandet samt rød og mahogni. Der kan desuden være en sort kappe, maske og ører. Der må kun være en lille aftegning på brystet, hvis den har store aftegninger eller fx flerfarvet kappe, ses det som en fejl. Dens gangart er bemærkelsesværdig og forekommer fjerlet med et energisk trav.

Racen har et godt helbred, men der er dog nogle få genetiske problemer bl.a. øjensygdommen PRA. Man kan dog teste for dette med en blodprøve. Lige som andre mynder er den meget følsom over for anæstesi, vacciner, orme og andre medikamenter. Derfor skal man ofte brede behandling med disse ting ud, så man ikke gør det hele på en gang. Selv om op i alderen har en Sloughi som regel et godt helbred.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Har et godt helbred
  • Følsom over for fx anæstesi, vaccine og medikamenter
  • Følsomt væsen
  • Blid opdragelse og træning

Har du en Sloughi? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    siberiske husky hvalpe Jeg har siberiske husky hvalpe til salg, alle de har fået deres første indsprøjtninger og blevet dewormed. De er klar til deres nye hjem De er enegetiske og familie ...

  • 6.000 kr

    coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper