Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Skye Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Skye Terrier er en lang og lav terrier. Den betragtes som en af de mest indfødte racer i England, som er mest truet med udryddelse. Der er oprejst flere statuer for den i Skotland bl.a. pga. dens store mod og trofasthed over for ejeren. Den har været berømt for at følge den skotske dronning til halshugning samt vogte en grav i 14 år.

Adfærd og væremåde
Skye Terrier er en jagthund, som elsker at være uden for dagligt og gå på opdagelse. Den har behov for korte til middellange gåture for at holde sig i form. Det er en race, som trives med at være inden for i huset og skal ikke leve udenfor.

Den har ikke den store tillid til fremmede, men vil aldrig være bidsk. Det er en sej og hårdfør, som har fået anerkendelse grundet sin trofasthed. Der er fx rejst statuer i Skotland, fordi Skyen har fulgt sin ejer helt ind i døden. Den er reserveret, men knytter sig stærkt til sin familie. Den er en værdig hund, som skal opdrages med blød hånd, fordi den ikke vil finde sig i en hård tilgang. Den er lærenem.

Hunderacens historie
Racen stammer fra Skotland, som altid har haft en stor bestanddel af små terriere. Skyen betragtes som en af de ældste af disse. Den blev udviklet i de vestlige kystområder, hvor de blev brugt til jagt på ræve og oddere. De reneste inden for racen blev fundet på Isle of Skye, hvorfra racens navn stammer.

De blev første gang beskrevet i det 16. århundrede, hvor de blev bemærket for deres meget lange pels. Dronning Victoria gjorde racen berømt ved at have begge varianter af dem (de oprejste og de hængende ører). Det medførte en stigning i bestanden og førte den tilmed til USA. Sidenhen er antallet af dem dog faldet drastisk, og man betragter den i dag som udryddelsestruet, eftersom der fx i 2005 kun blev født 30 nye hvalpe i England.

Udseende, pelspleje og helbred
Skye har en dobbeltpels med en kort og blød underuld og en hård og lige yderpels. Den har kortere hår på hovedet dækker panden og øjnene samt danner et form for skæg. Ørene har som regel en del hår. Pelsens farver kan være faune, blå, mørk eller lys grå, blond samt sort. Det er tilladt med forskellige toner inden for farven, så længe næse og ører er sorte. Der er desuden ofte en hvid plet på brystet.

Hvis racen får for meget motion, når de er helt små, særligt før de er 8 måneder, kan det skade knoglernes vækst og medføre en smertefuld halten og sandsynligvis svært bøjede ben. Det betyder, at den helst ikke skal springe op og ned af ting, klatre over ting, løbe eller foretage lange gåture de første 8-10 måneder. Den mest hyppige dødsårsag ved denne race er en særlig form for kræft.

Den har behov for at blive redt regelmæssigt, men det er også det eneste, som man behøver for at den ser ordentlig ud og ikke bliver filtret. Den behøver desuden heller ikke bade for at holde pelsen blød, som det er tilfældet med mange andre terriere. Området omkring øjne og mund kan have brug for regelmæssigt at blive renset.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En sjælden race
 • Må ikke holdes udendørs
 • Skal reddes regelmæssigt
 • Lærenem
 • Vil ikke finde sig i hård træning

Har du en Skye Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  Skye terriere hvalpe søger deres nye forevige hjem. De er 9 uger gamle. Med vild personlighed og charme, som er fyldt med krudt i numsen og elsker at lege med ...

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper