Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Skotsk Terrier

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Skotsk terrier er en lille lavbenet hund med et firkantet udtryk. Det er en charmerende og legesyg race, som knytter sig tæt til sin familie. En skotsk terrier er enten hvedefarvet, sort eller brindlet i alle nuancer. Den stammer fra Skotland, hvor den blev brugt til at jage ubudne gæster i form af mus, rotter, ræve og grævlinger væk fra gårdene.

Adfærd og væremåde
Skotsk terrier er en lille venlig og charmerende hund. Det er en selvstændig race, som til tider kan være utrolig stædig. Kombineret med, at de kan være reserverede over for fremmede, er skotsk terrieren en fremragende vagthund. Den gør tillige kun når det er nødvendigt.

En skotsk terrier kan lide at grave huller og jage små gnavere. Den kan ligeledes udvise aggressiv adfærd over for andre hunde, hvis den ikke bliver tilvænnet til dem fra hvalp. Det er derfor vigtigt at socialisere en skotsk terrier tidligt. En skotsk terrier er ikke anbefalelsesværdig i et hjem med små børn. Det er vigtigt, at børn i selskab med en skotsk terrier kan udvise lederskab. Skotsk terrieren skal vide præcist, hvilke regler der gør sig gældende i hjemmet. Ellers vil den overtage styringen.

Hunderacens historie
Skotsk terrier er en gammel terrierrace fra Skotland. Det vides dog ikke præcist, hvornår udviklingen af skotsk terrieren blev påbegyndt. Dette skyldes, at man i 1800-tallet refererede til alle slags terriere fra Skotland som værende skotske terriere. Denne generalisering har gjort det vanskeligt at adskille hundenes oprindelse. I en periode blev skotsk terrieren kaldt for Aberdeen terrieren, da den var meget populær i dette område. Racens oprindelige funktion var at jage mus, rotter, grævlinger og oddere væk fra gårdene.

Udseende, pelspleje og helbred
Skotsk terrierens væsentligste kendetegn er de korte ben og det forholdsvist aflange firkantede hoved med oprejste ører. Øjnene er mandelformede og mørke. Forpoterne er større end bagpoterne. Halen er mellemlang og bæres oprejst.

Skotsk terrier er 25-28 cm og vejer 8-10 kg.

Pelsen fås i tre farvevarianter: sort, hvedefarvet og brindlet i alle nuancer. Den har to lag, hvoraf yderste lag er ru og grov. Underulden er blød. Udover regelmæssig børstning, skal pelsen trimmes 3-4 gange årligt med en speciel trimmekniv. Skotsk terrier kan være tilbøjelig til at lide af bevægelsesproblemer, Von Willebrands sygdom, allergi eller hudproblemer. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En venlig og aktiv race
 • Kan være reserverede over for fremmede
 • Ikke velegnet til helt små børn
 • Velegnet som vagthund
 • Kan bo i en lejlighed

Har du en Skotsk Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper