Shikoku

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Shikoku kaldes også for Japansk Ulvehund, Kochi-ken og Mikawa Inu. Det er en japansk hunderace, som stammer fra Shikokuøen. Racen minder meget om Shibaen. Den anerkendes ikke som selvstændige hunde i alle lande fx i USA.

Adfærd og væremåde
Shikoku er en opmærksom og modig hund, som besidder en god dømmekraft. Den er loyal over for sin ejer. Det er en stærk hund, som er så adræt, at den kan løbe i bjergrige regioner.

Den er et godt følgeskab for mennesker, som opholder sig meget uden for. Når den opholder sig ude, er den energisk og aktiv, hvorimod den indendørs er rolig og stille. Det er en intelligent hund, som er lærenem. Shikokuen er heller ikke så stædig og selvstændig som mange af de andre japanske racer, men den er dog stadig ikke en hund, som egner sig til alle.

Hunderacens historie
Racen er en af de indfødte japanske hunderacer, som størrelsesmæssigt ligger mellem den store Akita og den lille Shiba. Den tilhører spitzerfamilien. Den blev oprindelig avlet til jagt på hjorte og vildsvin i bjergene i Kochi området. Den kaldes derfor også nogle gange for Kochi-ken og refereres til som hjortejagthund.

Udseende, pelspleje og helbred
Shikokuen er en middelstor hund på omkring 45-53 cm i højden. Dens pels kan være sesam (rød og sort), sort og rødbrun eller cremet. Sidstnævnte er forholdsvis sjælden. I alle disse farver er der som regel noget hvidt på undersiden af kroppen, ved øjnene, snuden og benene.

Pelsen er forholdsvis tyk. Racen fælder mindst to gange årligt. Den har desuden spidse ører og en buet hale. Ellers minder den i kropsbygning meget om andre spitzertyper med en firkantet krop, særpræget hoved, trekantede oprejste ører og busket buet hale. Den minder desuden meget om Huskyen fra Alaska i et udseende, men er dog forskellig i højde og farve.

Den har normalt en levetid på mellem 10-12 år. Hvis man anskaffer sig sådan en race, er det vigtigt, at man giver den de rigtige ting at spise og motionerer den, da den ellers vil få problemer med fx sine knogler, led, ører, muskler og nerver.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Ikke en race for alle
 • Fælder mindst to gange årligt
 • Energisk og aktiv ude
 • Rolig og stille inde
 • Intelligent og lærenem

Har du en Shikoku? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper