Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Shih Tzu

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Shih Tzu er en hunderace med oprindelse i Kina, hvor den var yderst populær hos hoffet. Shih Tzu regnes for at være en af de ældste og mindste af de hellige tibetanske hunde. Shih Tzu’ens lettere løveagtige udseende siges at minde om den tibetanske sneløve. Hunderacen karakteriseres af sin lange, nærmest flydende, dobbeltpels samt robuste kropsbygning og et venligt, livligt og energisk udtryk. I avl er alle pelsfarver tilladte i en Shih Tzu, og pelsen kan være klippet kort eller holdt lang, som er obligatorisk ved hundeudstillinger.

Et langt hundeliv
En Shih Tzu har en kort snude, store øjne og en nærmest palmeagtig hale, der vejrer over hundens overkrop. En Shih Tzu er ca. 25 cm. høj og pelsen fælder en smule, dog mindre end man umiddelbart skulle tro. En Shih Tzu bliver ca. 13 til 15 år gammel.

En Shih Tzu er følsom overfor varme temperaturer
Ligesom mange andre hunderacer med et nærmest ”sammentrykket” hoved (brachycephalic), som f.eks. bulldog, Pug, Bokser, Boston Terrier o.lign. er en Shih Tzu følsom overfor høje temperaturer. Derfor vil mange flyselskaber, som ellers transporterer hunde, ikke transportere en Shih Tzu, når temperaturen på noget tidspunkt i løbet af den planlagte rejse når over 24 grader celsius.

En lille hund med en lang pels

En Shih Tzu kan kræve mere vedligeholdelse end andre hunderacer, hvis pelsen bliver holdt i fuld eller udstillingslængde, hvor pelsen har brug for daglig børstning for at undgå sammenfiltring. Hvis hundens pels holdes kort kan børstningen foretaget en enkelt gang om måneden i stedet. En Shih Tzu vil som regel have brug for klipning med jævne mellemrum. En Shih Tzu har to sæt pelse, og underpelsen fælder ind i overpelsen i stedet for, at pelshårene falder af hunden. Derfor fælder en Shih Tzu kun lidt i den konventionelle forstand. Ved børstning og badning med jævne mellemrum kan hundens fældning holdes til et minimum. Fordi en Shih Tzu på denne måde fælder meget lidt, er det en god hunderace for folk med allergiproblemer.

En kort snude og fladt hoved kan give anledning til ulemper
Da en Shih Tzu har en kort og flad snude vil et måltid mad som regel resultere i et beskidt hundeansigt. Ejeren bør derfor rengøre hundens ansigt efter den har spist med en klud. Hvor nødvendigt det er at rengøre hundens ansigt afhænger bl.a. af pelsens længde. En Shih Tzu kan også nemmere få vand ind i snuden end andre hunderacer, hvilket kan resultere i vejrtrækningsproblemer. Det er vigtigt at tjekke en Shih Tzus øjne jævnligt, da der let kan ophobe sig slim.

En Shih Tzu er ikke tibetansk mester i hundetricks
Hunderacen Shih Tzu betragtes som indehaver af en under gennemsnitlig intelligens sammenlignet med andre hunderacer. En del Shih Tzu’er kan derfor have problemer med at lære opgaver og hundetricks. En Shih Tzu er mentalt modnet ved to års alderen, og indtil da kan den have problemer med at lære sit eget navn.

Et lille populært gadekryds?
Shih Tzu ses ofte avlet på kryds med andre hunderacer. Krydsavling er traditionelt blevet foretaget i hunde for at opnå de racefordele, som både moderen og faderen havde, i den nye hundehvalp. Nogle gange foretages krydsningen alene for at opnå en mere salgbar hundehvalp, som ofte gives søde navne. Shih Tzu er derfor bl.a. blevet krydsavlet med andre såkaldte “toy” hunderacer (små søde hunderacer), hvor resultatet er f.eks. en designer Shih-Poo (kryds med en toy puddelhund), en Shichon (kryds med Bichon Frisé), Pom Shih (kryds med Pomeranian), Malshi (kryds med en Malteser), ShiChi (kryds med en Chihuahua) eller f.eks. en Shorkie (kryds med en Yorkshire Terrier).

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Shih Tzu bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Er lille og praktisk.
- Har ikke brug for en masse udendørs motion.
- Gør mindre end mange andre små selskabshunde.
- Er venlig overfor fremmede og andre kæledyr.

- Fælder mindre end mange andre hunderacer.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Har et selvstændigt væsen, så kan være sværere at træne.
- Svær at gøre stueren som hvalp.
- Pelsen har brug for jævnlig børstning og trimning.

Har du en Shih Tzu? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Rufus er en livlig og glad hund med stor personlighed. Bliver ca.5-8 kg og ca 20-25 cm høje – målt over skulderen som voksen Mor Thea er fin Shih Tzu ...

  • 9.000 kr

    super søde shi tzu hvalpe sælges stue opdræt får ormekur vaccination chip og ddh stambog kan hentes fra d. 10/10 2015

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper