Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Shar Pei

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Den kinesiske hunderace Shar Pei kan spores helt tilbage til Han Dynastiet (200 f.kr – 220 e.kr). Shar Pei blev brugt af de kinesiske bønder til jagt, vagthund og som familiehund. Shar Pei betyder “sandskindshund”, og navnet henviser til den korte pels, som hænger i karakteristiske rynker på hunden.

Adfærd og væremåde
En Shar Pei er tæt knyttet til sin familie og kommer godt ud af det med børn. En Shar Pei har en nærmest kinesisk ophøjethed, hvor den hviler i sig selv og er lettere reserveret over for fremmede. En Shar Pei kan være en god vagthund, og blev bl.a. brugt som vagthund i paladser i Kina. En Shar Pei er modtagelig for træning men kan let komme til at kede sig, hvis træningen er ensformig. En Shar Pei har kun brug for en moderat mængde motion og kan derfor godt bo i en lejlighed, når bare den kommer ud og gå nogle ture om dagen.

Hunderacens historie
Shar Pei er en af de mest sjældne hunderacer i verden i dag. Shar Pei hunderacen har faktisk været tæt på udryddelse to gange. Første gang under den kinesiske hungersnød, hvor kommunisterne kom til magten og erklærede, at alle hunde var luksus og brandbeskattede dem. Tilbage i 1970’erne mente man, at der kun var ganske få Shar Pei tilbage i Kina og man sendte derfor nogle fra Hong Kong til USA for at redde hunderacen for at uddø.

Udseende, pelspleje og helbred
Shar Pei hunderacen er kendetegnet ved en stor blød mule, den blå tunge, små bitte ører og krøllet hale. Hunderacen er også kendetegnet ved de karakteristiske rynker. Den korte pels kræver ingen pelspleje. En Shar Pei er ca. 45-57 cm. høj og og vejer omkring 20 -25 kg. En Shar Pei hvalp har en meget foldet pels, men den voksne hund mister en del af folderne under opvæksten. En Shar Pei’s folder i ansigtet er lige så individuelle som menneskers fingeraftryk. En Shar Pei er meget renlig og nem at gøre stueren.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En Shar Pei gør ikke meget og er nem at gøre stueren
 • En Shar Pei har et meget specielt udseende med det nærmest flodhesteagtige hoved og de mange rynker
 • Hunderacen kan fungere som vagthund
 • Kan have en tendens til at snorke
 • Har brug for tidlig socialisering og en konsekvent og autoritær hundeejer, som kan håndtere hunderacens selvstændige indstilling
 • Hunderacen kan have et lettere skrøbeligt helbred

Har du en Shar Pei? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.000 kr

  Kennel Meatmouth opdrætter af Shar pei hvalpe, vi forventer hvalpe inden for de næste 2 mdr.

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper

Forum