Serbisk Støver

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Den Serbiske Støver blev tidligere kaldt for en Balkan Støver. Det er en race, som i Serbien blev brugt til at jage i flok. Man regner med, at den blev bragt til Balkanregionen af fønikerne i antikken. Det er en hund med en venlig natur, og som er god til at adlyde. Den knytter stærke bånd til sin familie og elsker at gåture og lege.

Adfærd og væremåde
En Serbisk Støver har en venlig natur. Det har også et livligt temperament, som både kan udfolde sig, når den jager, samt når den befinder sig i sine hjemlige omgivelser. Det er en ihærdig og pålidelig race, som samtidig er robust. Hvis man giver den god træning, hvilket indebærer regelmæssighed og konsekvens, vil man få en hund, som er en god følgesvend.

Det er en intelligent hund, som godt kan være svær at træne. Det er vigtigt, at den ikke får lov til at blive dominerende. Med en ordentlig socialisering vil den også fungere godt sammen med børn. Socialiseringen er også vigtig i forhold til andre hunde, da den ellers godt kan have en tendens til at jagte andre kæledyr.

Hunderacens historie
Serbisk Støver hører til en af de grupper af støvere, som blev spredt ud over Balkan. Den er første gang dokumenteret i det 11. århundrede, hvor Frank Laska beskrev racen i detaljer sammen med andre støvere fra den tid. Den første standard blev dog først nedskrevet i 1924, og den blev ikke accepteret af FCI før 1940.

På dette tidspunkt blev den stadig kaldt for Balkan Støver, men eftersom den hovedsageligt var at finde i Serbien, ændrede FCI navnet i 1996 til Serbisk Støver. I dag kan man stadig finde den i Serbien, hvorimod den er forholdsvis ukendt i andre lande.

Udseende, pelspleje og helbred
Racen er en middelstor robust hund. Kraniet er let afrundet med et veludviklet kryds. Næsen er altid sort. Øjnene er ovale og mørke. Dens ører sidder højt og er middellange og brede. De hænger ned tæt ind til hovedet. Nakken er svagt buet.

Ryggen har en muskuløs fremtoning, er lang og kraftfuld. Hallen buer svagt opad og bæres under ryggens linje. Forbenene er stærke og muskuløse samt parallelle med de muskuløse skuldre. Bagbenene er stærke med muskuløse lår.

Pelsen er kort, skinnende og forholdsvis tyk. Den dækker hele kroppen. Underulden er temmelig udviklet. Hårene på pelsen er en smule længere på ryggen, lårene samt undersiden af halen. Racen er normalt rød, men kan variere fra en gullig rød til en mere rustrød. Den vil have en sort kappe eller saddel. Denne kan gå helt op til hovedet.

Højden for hannen er omkring 46-56 cm, og den vejer gennemsnitlig 20 kg. Tæven er lidt mindre og måler 44-54 cm. Den har en gennemsnitlig levetid på 12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Jagthund
 • Knytter stærke bånd til sin familie
 • Kan volde problemer at træne
 • Kræver regelmæssig og konsekvent træning
 • Skal socialiseres
 • Kan blive god sammen med børn og andre dyr

Har du en Serbisk Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

 • 5.000 kr

  Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper