Segugio

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Segugioen stammer fra Italien, hvor den er blevet brugt til jagt af alle samfundsklasser, men den var særligt populær hos adelen. Den har et meget godt syn og en imponerende lugtesans. Det er en race med en mild natur, men den er livlig og kræver masser af motion samt en god opdragelse.

Adfærd og væremåde
Segugioen er en social hund, som trives i selskab med mennesker og andre hunde. Den har en mild natur, men er samtidig en livlig race. Den har en stærk vilje, hvilket bevirker, at det er vigtigt, at man giver den en god opdragelse. Hvis man gør dette og samtidig giver den masser af motion, vil man få en rigtig god familiehund.

Hunderacens historie
Dette er en meget gammel hunderace, som man mener at kunne spore tilbage til antikken. I Italien kan man fx finde statuer af den daværende jagtgudinde, Diana, som har nogle Segugio-lignende hunde stående ved siden af sig. I sin fremtoning minder den om en blanding mellem mynder og støvere.

Man regner med, at den er udviklet ved at krydse fønikernes greyhoundlignende mynder med tidlige keltiske støvere, hvorved man kunne fremavle denne særprægede race.

I renæssancen anses Segugioen som en fremragende jagthund, fordi den har et imponerende syn og særlig god lugtesans. Den blev brugt af alle samfundsklasse, men var særlig udbredt hos adelen, som i denne periode forestod overdådige jagter, hvor der kunne deltage flere hundrede Segugioer.

Igennem årene blev hundens popularitet dog erstattet med interessen for andre, men i dag vinder den igen frem og er blevet en populær hund i hjemlandet Italien.

Udseende, pelspleje og helbred
Segugioen er en middelstor hund, hvor hannen måler mellem 52-58 cm og har en vægt på omkring 18-28 kg. Tæven er lidt mindre og har normalt en højde på 48-56 cm, mens den vejer det samme som hannen.

Pelsen findes i to varianter. Den første er en korthåret, hvor pelsen fremstår kort og glat med en nærmeste hestehårslignende struktur. Den anden variant er den ruhårede. Her er pelsen ru, tæt og grov.

Racen findes i flere forskellige farver. Den kan være faune i alle nuancer samt sort og rødbrun. I henhold til standarden er det tilladt for racen at have små hvide aftegninger, men man foretrækker dem dog uden. Pelsen kræver kun lidt pleje.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kan være svær at anskaffe uden for Italien
 • Kræver en del plads
 • Kræver masser af motion
 • Pelsen kræver kun lidt pleje
 • Kan blive en god familiehund

Har du en Segugio? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

 • 5.000 kr

  Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper