Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Sealyham Terrier

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Sealyham terrieren er en lille men modig terrier. Den er yderst loyal over for sine ejere. Samtidig er det en selvstændig race, som kan være reserverede over for fremmede. Det er en forholdsvis sjælden race, som stammer fra Wales. Sealyham terrieren blev udviklet til jagt på småvildt.

Adfærd og væremåde
Sealyham terrieren kan være stædig,. Den kan være vanskelig at træne, så det er vigtigt at være bestemt i sin opdragelse.Når den ved hvem der bestemmer vil en sealyham terrier gøre alt for sin ejer. Da det er en arbejdshund, vil den værdsætte at få opgaver.

En sealyham terrier er dog også en fremragende familiehund. Den kan sagtens omgås katte og andre kæledyr, hvis den bliver tilvænnet fra hvalp. De trives bedst i selskab med lidt større børn. Og selv med børn er det vigtgit at sealyham terrieren ved hvem der bestemmer. Sealyhams elsker at være en del af en flok.

Hunderacens historie
Sealyham terrieren er en gammel race, som opstod i Wales. I midten af det 19. Århundrede udviklede kaptajn John Edwards den lille all-round jagt terrier. I udviklingen af sealyham terrieren indgik en masse forskellige racer: Dandie dinmont terrier, West Highland terrier, Corgi, Wirehaired fox terrier og bull terrier. Det var vigtigt for kaptajn John Edwards at sealyham terrieren fik enhvid pels, så jægeren kunne skelne den fra den røde ræv.

Udseende, pelspleje og helbred
Sealyham terrieren er en robust lille , lavbenet, hvid hund. I forhold til kroppens størrelse er hovedet langt og bredt. Det er en anelse kuppelformet. Snuden er sort. Øjnene er ovale og mørke. Ørerne er brede og foldet forover.

Sealyham terrieren er 30 cm og vejer 9 kg.

Pelsen har to lag. Yderpelsen er vejrbestandnig og underulden blød og tæt. Den fælder kun begrænset. Til gengæld skal den trimmes med en speciel trimmekniv et par gange årligt. Det er generelst set en sund race, som forventes at blive 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En loyal hund
 • Knytter tætte bånd til sin ejer
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den bliver luftet dagli
 • Kan være meget gøende
 • Kan være svær at træne

Har du en Sealyham Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.000 kr

  Pomeranian , hvalpe, Vi har fået to bedårende hvalpe. De blir’ selvfølgelig chippet, vaccineret og får ormekur inden afrejse. De er rene pomeranian, De er stueopdræt og blir vant til daglige lyde, ...

 • 3.000 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper