Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Schnauzer

Schnauzeren er den mellemste i henhold til størrelse i schnauzerfamilien. Det er den ældste af de tre schnauzerracer. Det er en livlig hund, som passer bedst til den aktive familie. Den kan dog sagtens falde helt til ro og slappe af sammen med sine ejere, hvis den har fået rigeligt motion. Schnauzeren stammer fra Tyskland, hvor den oprindeligt var gårdhund.

Adfærd og væremåde
Schnauzeren er en venlig og aktiv familiehund, som er god til børn, hvis den socialiseres tidligt. Den besidder en beskyttende adfærd, hvilket gør, at den vil beskytte og alarmere familien såfremt den finder det nødvendigt. Hermed er den altså velegnet som vagthund. Det er dog vigtigt, at man fra første færd vænner den af med at gø overdrevent, da det ellers kan blive en dårlig vane.

Det er en intelligent race, som har let ved at lære nye kommandoer gennem bestemt træning. Schnauzere kan blive stædige og dominerende, hvis de ikke får den rette træning. Ejeren af en schnauzer skal derfor være dominerende over for hunden samt have en aktiv livsstil.

Hunderacens historie
Schnauzeren er den ældste af de tre schnauzerracer: riesenschnauzer, standard schnauzer og dværgschnauzer. Den blev udviklet i det sydlige Tyskland, hvor den blev brugt som staldhund, vagthund samt beskytter for hestevogne imod tyveknægte. Det vides ikke præcist, hvilke racer der er indblandet, men det er muligt at middelalderens bæverhund, puddel, grå ulvespids, bolognehund og mops er blevet indkrydset på et tidspunkt. Schnauzeren er blevet afbildet af mange europæiske kunstnere heriblandt Rembrandt.

Udseende, pelspleje og helbred
Schnauzeren er karakteriseret ved sit firkantede udtryk, lange øjenbryn og skæg. Ørerne er små, v-formede og hænger ned. Øjnene er ovale og mørke. Halen er mellemlang. Ryggen er lige og skråner svagt nedad.

Schnauzeren er 46-50 cm og vejer 14-20 kg.

Pelsen er ruhåret og tæt med en blød underuld. Den fås i to farvevarianter: laksort og peber/salt (hårstrået skifter fra sort til hvid til sort igen). Pelsen er kort på ryggen, på hovedet og ørerne. Øjenbryn, skæg og ben har længere pels. Den kræver gennembørstning flere gange ugentlig og skal desuden trimmes 2-3 gange årligt. Det er generelt set en sund hunderace, som kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 15 år eller længere.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Legesyg og aktiv rac
 • Kan nemt blive stædig
 • God til børn
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt med motion
 • Kræver en del motion og leg

Har du en Schnauzer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper