Schiller Støver

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Schiller Støveren er en mellemstor hund af den såkaldte drivertype. Den er opkaldt efter svenskeren Per Schiller, som udviklede denne race i slutningen af 1800-tallet. Den betragtes i Sverige som den bedste drivende jagthund og har en veludviklet lugtesans, som gør, at den også kan bruges som fx eftersøgningshund. Det er en race, som kræver meget motion.

Adfærd og væremåde
En Schiller Støver er en race, som har behov for plads og meget motion. Hvis den ikke har dette, vil den ikke trives. Det er nødvendigt med en streng opdragelse, da den godt kan finde på at dominere både ejeren og familien, hvis den får lov til det.

Det er en livlig hund, som er perfekt for mennesker, som er friluftsmennesker og derfor bruger meget tid ude i naturen fx som jæger.

Det er en hurtig hund, som betragtes som den hurtigste af de svenske støvere. Den har desuden en god udholdenhed, hvilket gør, at den også anses, som den bedste af de svenske drivende jagthunde særligt til jagt på rødræv.

Lugtesansen er særlig veludviklet, hvilket bevirker, at den også egner sig godt som eftersøgningshund og sporhund. For de rette mennesker vil den også kunne fungere som en alsidig brugshund.

Hunderacens historie
Man regner med, at Schilleren er en blanding mellem svensk-engelsk og engelsk-schweiziske støvere. Nogle mener dog, at der også var en russisk støver indblandet i processen.

Disse støvere var omkring 1856 kommet til ejendommen Kaflås fra Skara i Sverige. De ankomne hunde, hævder nogle, havde også blodlinjer til både den uddøde tyske Holsteinerbracke, Hannoversk Heidebracke samt en uddød Kurlandsstøver. Sidstnævnte kan dog godt være den samme, som den russiske støver, som nogle mente var indblandet i processen.

Schilleren blev den første støver, som den Svenske Kennelklub godkendte. Dette skete i 1907. Et bud på racen viste sig første gang på en udstilling i Stockholm i 1886, hvor Per Schiller havde de to søskende, Tamburini og Ralla, med. Den var dog på daværende tidspunkt endnu ikke helt færdig udviklet, og man krydsede senere både schweizer støver samt Harrier ind i racen.

Derfor blev den først betragtet som homogen race i begyndelsen af 1900-tallet. Det er en forholdsvis ukendt race i det meste af Europa, men den er populær i Norge og Sverige.

Udseende, pelspleje og helbred
Schilleren er en rektangulær hund med en krop, som er lidt længere end højden. Den fremstår hurtig og kraftfuld samtidig med, at den har et ædelt udtryk. Selve hovedet er langstrakt med en lidt hvælvet skal, som er bredest mellem ørerne.

Snuden er lang og lige. Dens ører hænger og sidder højt. Halsen fremstår lang og stærk og har en harmonisk overgang til resten af kroppen. En han af denne race skal have en tydelig markeret nakkebue. Den har desuden en markeret mange, stærk ryg og er muskuløs. Brystet er veludviklet og går ned til albuerne.

Lemmerne er også muskuløse og har en kraftig benstamme, som fungerer godt i forhold til resten af kroppen. Halen sidder lige ud fra ryglinjen og bæres lige ud fra kroppen eller svagt sabelformet.

Racens pels er grov og tæt og ikke alt for kort. På hovedet, ørerne og forsiden af benene er pelsen kort og glat, hvorimod den på lårenes bagside og under halen er længere. Pelsen er brun med en sort mantel. Den er desuden sort på nakken og ryggen, øvre del af skuldrene, brystets sider, lænden samt halsens overside.

Der kan være lidt hvidt på halsen og tæer. Når hunden er fuldvoksen, ser man helst ikke, at der er en sammenblanding af sorte og brune hår.

En Schillerhan kan blive omkring. 53-61 cm og vil normalt veje omkring 21-25 kg. Tæverne er lidt mindre med en højde på ca. 49-57 cm og omkring 18-22 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Drivende jagthund
  • Kræver en del plads
  • Kræver meget motion
  • Skal have en konsekvent opdragelse

Har du en Schiller Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

  • 6.000 kr

    Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper