Schapendoes

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Schapendoes kaldes også for Hollandsk Hyrdehund. Som det sidste navn antyder, er det en race, som stammer fra Holland. Her blev den oprindeligt brugt som hyrdehund og til andet arbejde på gårde. I dag deltager den hovedsageligt i hundesport som fx agility.

Adfærd og væremåde
En Schapendoes er en venlig hund. Den har et godt humør og er meget kærlig. Den besidder ikke egenskaber, som gør, at den kan bruges som vagthund, og den vil ikke aggressivt beskytte sin familie.

Hvis den socialiseres ordentligt vil den i stedet egne sig som en god familiehund og vil kunne udmærke sig inden for hundesport. Det er en hund, som er intelligent og livlig. Den trives bedst med regelmæssig træning samt motion udendørs. Selve temperamentet for den enkelte hund kan variere.

Hunderacens historie
Racen stammer fra en type af gård- og hyrdehund, som var populær i provinsen Drenthe og Veluwe, som er et område med skov og sump. Begge områder er beliggende i Holland. De hunde, som fandtes her, havde mange navne og bestod ikke af en enkelt race, som vi i dag kinder. Der var mere tale om en lokal arbejdshund, som tilpassede sig de folk, det miljø og den type arbejde som det var nødvendigt.

Under 2. Verdenskrig uddøde racen næsten, og den race, som man i dag kender, stammer fra nogle enkelte overlevende. Den hollandske Raad van Beheer var de første til at anerkende racen, som en selvstændig art i 1952, hvorefter der blev nedskrevet en standard i 1954. Der skulle gå næsten 20 år, inden den også blev anerkendt af FCI i 1971.

Udseende, pelspleje og helbred
Schapendoes er en mellemstor hund. Den har en lang, tyk pels på kroppen, benene, halen og ansigtet. Ørene er små og hænger. De er dækket til med lang pels. Ansigtet har en form for overskæg og skæg. Pelsen kan have alle slags farver.

Den kan være op til 50 cm ved skuldrene og veje mellem 12-20 kg for tæver, mens hannen kan veje helt op til 25 kg. Der er ikke nogle umiddelbare helbredsproblemer med denne race.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • God familiehund
  • Kan ikke bruges som vagthund
  • Intelligent og livlig
  • Kræver regelmæssig træning og motion

Har du en Schapendoes? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper