Saarlooswolfhound

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Saarlooswolfhond stammer fra Holland. Det er race, som hovedsageligt i dag bruges som familiehund, men den har tidligere være benyttet både som hjælpehund for blinde samt eftersøgningshund. Det er en race, som kan være reserveret og har et naturligt ønske om at flygte i overvældende situationer og mødet med nye mennesker. Dette skal man som menneske respektere, når man går den i møde.

Adfærd og væremåde
Saarlooswolfhond er en energisk hund, som til dels besidder selvstændighed. Det bevirker, at den kun adlyder, hvis den selv ønsker det. Den er hengiven over for sin ejer og er meget pålidelig.

Overfor fremmede kan den være reserveret og mistænksom. Hunden skal dog ikke forekomme overdrevent sky. Dette vil anses som en fejl i racen.

Hunderacens historie
Racen opstod, da den hollandske avler, Leendert Saarloos, i 1921 krydsede en Tyske Hyrdehund med en Mackenzie Valley Wolf. Grunden til at han krydsede den Hyrdehunden, som han ellers var glad for, skyldtes, at han synes, den kunne være for territorial. Derfor ønskede han at skabe en hund, som han kunne se som en bedre arbejdshund.

Det blev ikke helt som han ønskede, fordi han udviklede en race, som var forsigtig, reserveret og ikke havde vildskaben til at angribe. Hunden blev som regel trænet til at kunne bruges til at hjælpe blinde samt som redningshunde. I dag er de dog hovedsageligt familiehunde.

Racen blev anerkendt af den Hollandske Kennelklub i 1975, og den fik navnet Saarlooswolfhond for at fortælle, hvor den stammede fra. I 1981 blev den også anerkendt af FCI.

Udseende, pelspleje og helbred
Saarlooswolfhond er forholdsvis stor og kan blive op til 76 cm ved skulderen. Den vejer desuden omkring 40 kg. Den er atletisk bygget og har en stærk og muskuløs krop. Når den bevæger sig, foregår det let på fødderne, og den har en nærmest elegant march.

Pelsen er kort og tæt, hvilket giver hunden en god beskyttelse i forskellige vejrforhold. Den kommer i tre farvevarianter: Ulvegrå, råd og hvid. Det er dog den ulvegrå, som man oftest ser. Hundens hoved minder meget om en ulv, og den har også et ulveagtigt udtryk.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Bruges i dag hovedsageligt som familiehund
  • Hengiven over for sin ejer
  • Har et instinkt for at flygte
  • Selvstændig – adlyder kun hvis den vil

Har du en Saarlooswolfhound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

  • 5.000 kr

    Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg