Russisk-Europæisk Lajka

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Russisk-Europæisk Laika er en jagthund, som stammer fra området omkring det nordlige Europa og Rusland. Det er en af de adskillige racer, som blev udviklet fra Laikaen, som var en gammel type af spidshunde. Avlsprogrammet for netop denne race begyndte i 1944.

Adfærd og væremåde
Russisk-Europæisk Laika er en livlig race, som godt kan lide at være ude i det fri. Det er en jagthund, som er dygtig til at fortælle, hvor der vildt i træerne. Når den er indendørs, vil den ofte også bruge sin stemme, eftersom den let bliver ophidset omkring ting, som foregår i hjemmet.

Det er en hengiven hund, som nærer stor kærlighed til sin familie, og som binder sig til dem. Dette er også medvirkende til, at den fungerer godt som vagthund, fordi den gerne vil beskytte sin familie og samtidig også bruger sin stemme. Racen er ekstremt tolerant over for børn, men derimod ikke over for fremmede mennesker og hunde.

Det er en race, som gerne vil tilfredsstille sin ejer og har en masse energi, hvilket kommer den til gavn, når man skal træne den. Det er vigtigt, at den bliver socialiseret fra lille hvalp og fortsætter med dette gennem hele livet. Hvis man deltager i lydighedstræning eller bruger den til arbejdsformål vil det give hunden et formål samtidig med, at den får motion, hvilket den godt vil kunne lide.

På denne måde vil man få en lærenem hund samt en afbalanceret familiehund. Det skal bemærkes, at det er en race, som har brug for masser af motion og vil trives bedst for enten muligheder for at løbe fri eller gå på jagt. Hvis den ikke får den tilstrækkelige motion, vil den kede sig og kan blive destruktiv.

Hunderacens historie
Racen stammer fra de europæiske skovområder i Rusland, hvor den blev brugt til jagt. De første dokumenterede oplysninger om hunden, stammer fra A. A. Shirinsky-Shikhmatov i ”Album of nothern sledge dog-laikas” fra 1895.

Her i bliver hunden beskrevet under navnene Cheremis og Zyrianskiy Laika. I 1947 samlede man hvalpene fra Arkhangelsk, Komi, Karelia, Votiatsk sammen med andre Laika til en race, som fik navnet: Russisk-Europæisk Laika. Den blev godkendt af FCI i 1952.

Udseende, pelspleje og helbred
Russisk-Europæisk Laika er en middelstor hund, som er stærkt bygget. Den har en firkantet fremtoning, eftersom længden er den samme skulderhøjden. Længden kan dog være en smule længere end højden. Den har godt udviklede muskler og en stærk knoglestruktur.

Hannen er mellem 54-60 cm i højden, mens tæven er lidt mindre og kun måler 52-58 cm. Hunden har oprejste ører samt en sejlformet hale, som den bærer hen over ryggen. Pelsens farve kan, som andre spidshunde, være sort, grå, hvid, sort og hvid, mørk med hvide aftegninger samt hvid med mørke aftegninger.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Jagthund
  • Kræver en del motion
  • Trives bedst med mulighed for at løbe frit fx på jagt
  • Hengiven over for sin familie
  • God til børn
  • Skal socialiseres fra lille
  • Lærenem

Har du en Russisk-Europæisk Lajka? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler