Rumænsk Hyrdehund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Rumænsk Hyrdehund kaldes også for Carpatin. Den har været brugt til at vogte flokke og kunne beskytte mod fx bjørne og ulve. Det er en hund, som kan forekomme reserveret og indelukket. Desuden er den både selvstændig og har et temperament, som på mange måder kan virke om et vildt dyrs.

Adfærd og væremåde
En Rumænsk Hyrdehund har fået sit temperament efter de opgaver, som den i sin tid blev avlet til at udføre. Det har bevirket, at racen er selvstændig, viljestærk og modig. Den har desuden en høj smertetærskel, og dens instinkt for at vogte er stærkt.

Det er desuden en reserveret hund, som kan være indelukket og har temperament. Hvis temperamentet folder sig ud, vil man se en hund med øjne og holdning, som minder meget om et vildt dyr. Det skyldes sandsynligvis, at den altid har levet afsondret fra mange mennesker og har skulle kæmpe mod andre vilde dyr.

Hvis man gerne vil have denne race, skal man have stor viden om hundeadfærd og kunne give hunden frie rammer i dagligdagen. Det er en race, som man bør have forsvarligt indhegnet, og den skal helst ikke overraskes af uventede besøg.

Hunderacens historie
Man regner med, at racen opstod, fordi man havde brug for en stor og stærk hund, som kunne fungere som vogter for farmeres flokke over for indtrængende dyr fx bjørne og ulve. Racen blev først anerkendt i 2003 af FCI.

Dette skete som følge af et forarbejde fra ”National Club of Carpathian Sheep Dog Breeders,” som blev stiftet i Rumænien i 1998. Racen er sjælden uden for Rumænien.

Udseende, pelspleje og helbred
Rumænsk Hyrdehund har en halvlang pels, som ikke kræver megen pleje, hvis man kan leve med, at den vil tage en masse skidt med sig gennem pelsen. Det er en massiv race, som både har en kraftig og stræk fremtoning, uden at den virker tung og klodset.

Farverne på hunden er normalt lys faune med ulvegrå nuancer, som har en mørkere teint på den øvre del af kroppen. Hvis den har hvide aftegninger, skal disse ikke være for dominerende. Den har en højde på mellem 67-73 cm.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Sjælden uden for Rumænien
 • Indelukket og reserveret
 • Stærkt vogtende instinkt
 • Har temperament

Har du en Rumænsk Hyrdehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Rumænsk Hyrdehund”

 1. Ina siger:

  Billedet er ikke en Carpatin og teksten er det værste sludder.
  Læs i det mindste racestandarden, før i prøver at beskrive en race.
  Kender i den ikke, så lad være at skrive noget.
  Jeg har 3 af dem og et særdeles godt kendskab til utallige flere.
  http://tertzo.dk/page8.html

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.500 kr

  kom disse 5 lækre hvalpe til verden. Henholdvis 3 tæver og 2 hanhund. Det er utroligt vigtigt for os, at disse skønne babyer får et godt, kærligt og stabilt hjem, ligeledes ...

 • 5.000 kr

  Drenge og piger sælges til kærlige blivende hjem. Hvalpene er stueopdrættet, og er vokset op i stuen med både store og små hunde. Vi har naturligvis begge forældre. Hvalpene er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper