Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Rottweiler

Rottweiler – en alsidig hunderace
Rottweileren (Rottweil Metzgerhund) er en mellemstor og kraftfuld hunderace. Rottweilerens pels er næsten altid sort med skarpt aftegnede lysebrune eller mahogny-farvede afmærkninger på kinder, snude, bryst og ben.

Pelsen er af medium længde og består af en vandafvisende underpels og en grovere overpels. Rottweilerens pels kræver typisk meget lidt vedligeholdelse, men fælder dog lidt. Rottweilerens historie kan spores tilbage til Romerriget.

En kraftfuld fysik
Hovedet er typisk massivt men uden en alt for stor underkæbe. Hanhundens højde er ca. 61 til 68 cm. og tæven er ca. 56 til 62.5 cm. høj. Den gennemsnitlige hanhund vejer 50 kg. og 42 kg. for tæver. Racen fremstår kraftfuld og muskuløs.

Rottweileren og Romerriget
Rottweileren har en lang og antik historie som hunderace, der rækker helt tilbage til det Romerske Rige. Dengang marcherede legionerne til fods, og medbragte deres kød i form af kvægflokke til hovs. Derfor havde legionen brug for en arbejdshund, der kunne drive og vogte kvægflokken.

En rute som legionen tit brugte var gennem Württemberg og videre til den mindre markedslandsby Rottweil. De første forgængere for den moderne Rottweiler, er efter sigende den romerske krigshund blandet med lokale fårehunde, som den romerske legion mødte på sine marcher samt hunde med molosser-udseende fra England og Holland.

Hyrdehunden fra Rottweil
Württemberg-region blev et vigtigt område for kvæghold, og den romerske kvæghund beviste sit værd både ved at drive og beskytte kvæg fra kvægtyve og vilde dyr. Ved slutningen af 1900-tallet var hunderacen dog næsten blevet glemt igen, og der var kun én enkelt eksemplar af racen, at finde i byen Rottweil.

Mobiliseringen til første verdenskrig afstedkom dog igen en stor efterspørgsel efter politihunde, og dette skabte en fornyet efterspørgsel efter Rottweilere. I midten af 1990-erne nåede racens popularitet, et højdepunkt, hvor racen f.eks. var den anden mest registrerede hund i Amerika.

Rottweilerens temperament
I hænderne på en ansvarlig ejer kan en veltrænet og socialiseret Rottweiler være en loyal, stabil og kærlig følgesvend. Men enhver utrænet hund kan blive til fare for sig selv og andre under uheldige omstændigheder. Hunde, der er veltrænede og korrekt behandlet, opfører sig lige så godt som andre hunderacer og er typisk tolerante overfor børn, loyale og hurtige til at lære og ivrige efter at imødekomme ejerens ønsker.

Rottweileren har behov for god motion
Men får Rottweileren ikke nok mental stimulering og motion, finder racen ganske som andre hunderacer mere destruktive måder at bruge sin energi på. Da hunderacen er en kraftfuld arbejdshund, har den et ret stort behov for motion.For lidt motion kan føre til en utilpasset hund.

For lidt motions kan som hos mange andre racer, give sig udslag i, at hunden gnaver i ting, er larmende eller endda aggressiv. Racen er en arbejdshund og har derfor behov for en anseelig mængde motion, for at være en velafbalanceret og glad hund.

En god vagthund med behov for tidlig socialisering og lederskab
Det er vigtigt at Rottweileren tidligt i sit liv socialiseres med mennesker og andre dyr, for at undgå problemer med den voksne hund. Denne race er en fysisk stærk hund, der kan være en signifikant fare for mennesker, hvis den ikke behandles ordentligt eller får nok stimulering i hverdagen. Hvis racen ikke ser ejeren som leder, vil den typisk selv søge at udfylde rollen.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Rottweiler bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

 • Mellemstor, kraftigt bygget og stærk.
 • Kræver meget lidt pelspleje.
 • Er fuld af selvtillid.
 • Er loyal overfor sin familie.
 • Er en god vagthund, som indbrudstyve vil være bange for.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

Du skal sikre dig, at du får en hvalp fra en god opdrætter.

 • Racen skal have meget motion for at blive en afbalanceret hund.
 • Racen skal socialiseres tidligt, så hunderacens beskyttende instinkt ikke bliver til aggression.
 • Potentiel aggression imod andre dyr.
 • Rottweilerens stærke vilje kræver en konsekvent ejer. Racen er derfor måske ikke det bedste valg for en førstegangs hundeejer.
 • Kan savle.
 • Kan have gas i maven.
 • Dine naboer og omgivelser kan være bange for din hund.

 

Har du en Rottweiler? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 9.000 kr

  De dejligeste og kærligste hvalpe sælges. De er glade og fyldt med gåpåmod. Far: Marienlund’s Kaos HD: A ED: 0 UHM FP IPO1 Dansk Champion Mor: Haiki’s Bacille HD: A ED: 1 ...

 • 5.000 kr

  to dejlige tøser fra et kuld på 7 stk søger Nye kærlige hjem.Begge forældre haves og de er ægte, har dog ikke stamtavle.De kan tages fra moren d 25/7.. De ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper