Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Riesenschnauzer

Riesenschnauzeren er den største af de tre schnauzerracer. Det er en venlig og trofast hund, som elsker at tilbringe tid sammen med sin ejer hele døgnet. Det er en fremragende vagthund, som ikke lader sig bestikke. Riesenschnauzeren er samtidig en aktiv race, som kræver meget motion og mental beskæftigelse dagligt.

Adfærd og væremåde
Riesenschnauzeren er yderst loyal over for sine ejere. Det er en kraftfuld race, som både elsker at lege og samtidig er en god beskytter. Enkelte individer af racen kan udvise aggressiv adfærd. Det er derfor vigtigt at socialisere hvalpen tidligt, så den vænner sig til andre dyr og mennesker. Og opdragelsen skal være konsekvent, rolig og positiv. Det er meget vigtigt, at riesenschnauzeren ved, hvem der bestemmer og dermed fungerer som flokleder.

Riesenschnauzeren er en selvstændig race. Det er desuden en vandhund, som gerne tager en dukkert i den nærmeste sø eller det nærmeste vandhul. Hvis man finder dette uønskværdigt, bør man vænne den fra det mens den stadig er hvalp. Riesenschnauzeren er tillige velegnet til agility.

Hunderacens historie
Riesenschnauzeren er en tysk race, som opstod omkring München. Det formodes at være en krydsning mellem kvægdriverhunde, ruhårede hyrdehunde, grand danois og bouvier des flandres. I begyndelsen anvendte man riesenschnauzeren som kvæghund, men da behovet herfor forsvandt blev de brugt som vagthunde. I dag er racen også populær som politi – og brugshund.

Udseende, pelspleje og helbred
Riesenschnauzeren er karakteriseret ved dens firkantede udtryk, det lange skæg og lange øjenbryn. Det er en stor og kraftfuld race med lige ryg og ben. Snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. Ørerne sidder højt, er v-formede og hænger ned. Halen sidder højt og buer en anelse. Pelsen er længere på benene end resten af kroppen.

Riesenschnauzeren er 58-71 cm og vejer 25 – 48 kg.

Pelsen er ruhåret og tæt. Den føles nærmest hård at røre ved. Ugentlig gennembørstning er nødvendig. Desuden bør pelsen klippes flere gange årligt. Til gengæld fælder den ikke specielt meget. Riesenschnauzeren kan være tilbøjelig til at lide af kræft, epilepsi og hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En selvstændig race
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • En god vagthund/beskytter
 • Ikke velegnet til førstegangsejere
 • Venlig, trofast og loyal over for sine ejere

Har du en Riesenschnauzer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper