Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Rhodesian Ridgeback

Rhodesian ridgeback kaldes også løvehunden pga. dens mod. Det er en robust og modig race, som stammer fra Sydafrika. Her blev den brugt til jagt på sjakaler, antiloper og endda også løver. Rhodesian ridgeback er en rolig og selvstændig race. Egner sig fint som familiehund hos den aktive familie.

Adfærd og væremåde
Rhodesian ridgeback er udover at være en fremragende jagthund også en dejlig familiehund. Den fungerer fint med børn, men kan lege lidt for vildt med de mindste børn. Racen er tilpasset den barske natur i Sydafrika og det er derfor en robust og stærk hund. Den trives udmærket både i ekstrem varme og kolde klimaforhold.

Rhodesian ridgeback er ligeledes en selvstændig race, som kan være svær at træne. Det er vigtigt at man er blid, men konsekvent. Det er ikke en hund for førstegangsejere, da man skal bruge rigtig meget tid og energi på at opdrage den. Rhodesian ridgeback er velegnet som vagthund og dermed også en god beskytter. Det er også en god makker på løbeturen. Deres udholdenhed er enestående og det er vigtigt, at de får rørt sig tilstrækkeligt hver dag.

Hunderacens historie
Rhodesian ridgeback stammer oprindeligt fra Sydafrika, hvor den tilpassede sig den barske natur. De europæiske bosættere fandt interesse i hunden og besluttede sig for at videreudvikle den. De ønskede en race der var hurtigere, smidigere og stærkere samt havde en bedre lugtesans. De valgte derfor at indkrydse greyhounds, bulldog, pointer, mastiff og senere også airedale terrier, irsk terrier og collie. På den måde fik de skabt en god beskytter, som også var fremragende til jagt på sjakaler, hyæner, antiloper, leoparder og sågar også løver.

Udseende, pelspleje og helbred
Rhodesian ridgeback har et venligt udtryk takket være de runde mørke øjne og rynkerne i panden. Ørerne sidder højt og hænger ned langs siden af hovedet. Brystet er dybt og benene lige. Halen er mellemlang og hænger ned. Snuden er sort, brun eller leverfarvet afhængig af pelsens farve. Rhodesian ridgeback har et særligt kendetegn: ned langs ryggen vender hårene i modsat retning.

Rhodesian ridgeback 61-69 cm og vejer 30-41 kg.

Pelsen er lys hvedefarvet eller rødlig med hvide aftegninger. Den har bare et kort, tæt og glat lag pels. Kræver minimal pelspleje. Acen kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og cyster. Men det er generelt set en hårdfør og sund race. Forventet levetid er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En venlig og loyal hund
  • Velegnet til den aktive familie
  • Kan bo i lejlighed, hvis den får tilstrækkelig motion dagligt
  • Fremragende vagthund og beskytter
  • Ikke for førstegangsejere

Har du en Rhodesian Ridgeback? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper