Porcelaine

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Porcelaine er en hund, som stammer fra Frankrig. Man regner med, at det er den ældste ar de franske støvere. Den er opkaldt efter sin blanke hvide pels, som kan få hunden til at minde om en porcelænsfigur. Tidligere hed den Chien de Franche-Comté efter den franske region, som den stammede fra.

Adfærd og væremåde
Racen har et højt aktivitetsniveau og har derfor brug for meget motion. Derfor anbefales det ikke, at man har denne race, hvis man bor i lejlighed. Det er en hund, som er frygtløs, når den er på jagt, men er utrolig blid og nem at omgås, når den er hjemme.

Hunderacens historie
Porcelaine stammer fra provinsen Franche-Comté, som er beliggende i den østlige del af de franske alper, som vender op mod Schweiz. Af denne grund var den i mange år kendt som Chien de Franche-Comté.

Man regner med, at Porcelaine er en efterkommer af den engelske Harrier, nogle mindre Laufhunde fra Schweiz og den uddøde Montaimboeuf. Racen kan dokumenteres som sin egen art i Frankrig siden 1845 og i Schweiz siden 1880.

Der har været diskussioner om, racen oprindeligt stammede fra Schweiz i stedet for Frankrig, men det er i dag endelig vedtaget, at den kom fra Frankrig. Efter den franske revolution forsvandt racen, men er sidenhen blevet genskabt i 1845, hvor schweiziske opdrættere hjalp til gennem deres Laufhunde.

Porcelaine er en jagthund, som fortrinsvist er blevet brugt til at jage hare, rådyr og vildsvin. Når de jager, foregår det i flokke. Den har en meget god lugtesans, hvilken den bruger til at finde sit bytte. Den er i stand til at jage selvstændigt uden at skulle modtage en masse ordre fra sin eger.

Udseende, pelspleje og helbred
Racen har sit navn fra sin skinnende hvide pels, som minder om en porcelænsstatue. Pelsen kan nogle gange have nogle hvide pletter eller aftegninger, som ofte er ved ørene.

Huden er hvid med sort marmorering, som kan ses gennem pelsen. Selve pelsen er meget kort og fin. Næsen på hunden er sort med meget brede næsebord. Den har desuden sorte øjne og lange ører, som hænger. Nakken er lang. Halen er tyk ved basen, men smallere jo længere man kommer ud.

Pelsen kræver ikke megen pleje, fordi den er så kort.

En han af denne race vil normalt være omkring 56-58,5 cm høj, hvorimod tæven er lidt lavere med sine 53,5-56 cm. Vægten ligger mellem 25-28 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Er en frygtløs jagthund
 • Har sit navn fordi den kan ligne en porcelænsstatue
 • Kræver meget motion
 • Egner sig ikke til lejlighed
 • Pelsen kræver ikke meget pleje

Har du en Porcelaine? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 10.500 kr

  Allergivenlige og kærlige hundehvalpe sælges. Det er stueopdræt, de færdes inde og ude, er vant til dagligdagslyde og kat. 1 han og 2 tæver. Hvalpene vil være dyrlægetjekket, vaccineret, behandlet ...

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper