Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Pomeranian

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Pomeraneren (eller pomeranian på engelsk) tilhører gruppen af spidshunde og er navngivet efter en region i Central Europa, der i dag er en del af det østlige Tyskland og nordlige Polen. Pomeraneren er en meget lille selskabshund, der har en blød og pjusket pels, der kan have mange farver. Hunden er som regel ikke mere end 20 cm. høj og vejer omkring 5 kg.

Pels
En Pomeraner er kendetegnet ved sin meget bløde og iøjnefaldende pjuskede pels. Hundens hale, som også er både tyk og pjusket, bæres bøjet en smule ind over ryggen. Pelsen kan have mange forskellige farver f.eks. brun, sort, orange, hvid, grå, hvid med farvede markeringer etc. Pelsen fælder en hel del og skal børstes jævnligt.

Små hunde lever typisk længere end store hunde, og Pomeraneren er ingen undtagelse og kan forventes at blive gennemsnitligt 15 år.

Temperament
En Pomeraner er typisk legesyg, venlig og aktiv. Hunderacen elsker socialt selskab og har det bedst i nærheden af sin ejer (en Pomeraner kan have en tildens til at blive beskyttende overfor sin ejer, hvis den ikke socialiseres ordentligt). Pomeranere er forholdsvist nemme at træne, og kommer som regel godt ud af det med fremmede og andre kæledyr grundet sit udadvendte væsen.

Pomeranerens historie som hund
Nogle eksperter antager, at de ældste forfædre til Pomeraneren kan spores tilbage til det gamle Egypten, hvor lignende hunde ses afbilledet i sten og anden kunst. Man har også fundet hundeskeletter, der minder meget om nutidens Pomeranere i begravelseskamre i det gamle Egypten.

Under alle omstændigheder fandt Pomeranerens forfader sin vej til Europa og blev meget populær i området af samme navn, hvor hundeavlere søgte at skabe en mindre hund, der var bedre egnet til at bo i byer. Hunderacen blev herefter populær i England, hvor den blev avlet endnu mindre og introduceret til andre pelsfarver. I England blev Pomeraneren populær som hofhund.

Den lille nuttede Pomeraner har vundet mange hjerter, og har været ejet af mange kendte personligheder f.eks. havde Dronning Charlotte og Victoria af England, Michelangelo og Sir Isaac Newton en Pomeraner.

En Pomeraner er måske det rigtige valg for dig, hvis du gerne vil have en firbenet følgesvend, der er:

- Et lille medlem af spidshundegruppen, som har et ræveagtigt ansigt, tyk pels og små opretstående ører.
- Har et socialt og udadgående væsen.
- Normalt kommer godt ud af det med andre kæledyr og mennesker.

Alt efter hvad du søger, kan nogle negative ting ved Pomeraneren være:

- Meget gøen af fremmede hvis hunden ikke er tilstrækkeligt socialiseret.
- Det er en lille skrøbelig hund.
- Pomeraneren har en selvstændig attitude, der kræver, at du etablerer dig som lederen for at undgå uhensigtsmæssig adfærd.
- En del fælden og pelspleje.

Har du en Pomeranian? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 4.000 kr

    Vi har fået to bedårende hvalpe. De blir’ selvfølgelig chippet, vaccineret og får ormekur inden afrejse. De er rene pomeranian, De er stueopdræt og blir vant til daglige lyde, andre hunde, kat, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper