Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Pointer

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Pointer er en mellemstor jagthunderace, som med sit venlige og kærlige væsen egner sig fint som familiehund. Det er dog vigtigt at give en pointer rigeligt motion hver dag og allerhelst anvende den til jagt. Såfremt man ikke har mulighed for at gå på jagt, er det en god ide at træne den til markprøver. Mental stimulering er altså yderst vigtig for pointeren.

Adfærd og væremåde
Pointer er først og fremmest en god jagthund. Den har en fantastisk evne til at tage stand. Den afsøger med lethed store jagtområder og rejser dernæst fuglevildt til jægeren. Aktivitetsbehovet hos en pointer er derfor umådelig stort. Det er vigtigt, at hunden får rigelig motion hver dag. Racens udholdenhed er enestående, så man skal være en meget aktiv familie for at eje en pointer.

Pointeren er en glad og intelligent hund, som er kærlig over for børn. Racen fungerer ligeledes fint sammen med andre kæledyr. I det hele taget tilpasser pointeren sig hurtigt nye situationer.

En pointer giver hals når den hører fremmede nærme sig, men det er ikke en udpræget vagthund. Den kan endda virke reserveret over for fremmede. Pointeren elsker at være en del af familien og slænger sig gerne i møblerne, når den er indenfor.

Hunderacens historie
Pointeren er en gammel engelsk race, som kan spores tilbage til slutningen af 1700-tallet. Den stammer oprindeligt fra de spanske og italienske pointere, som blev indført til England. Præcis hvilke racer, der indgår i en engelsk pointer er uvist. Man mener dog, at greyhound, foxhound, blodhund og bull terrier er gode bud. Disse racer havde hver især egenskaber, som man ønskede at kombinere i en ny type jagthund. Pointeren anvendes i dag hovedsageligt til fuglevildtjagt.

Udseende, pelspleje og helbred
En pointer er atletisk og yndefuld på samme tid. Det er en kraftfuld jagthund. Snudepartiet er spidst. Øjnene er mørkebrune. Ørerne sidder højt og hænger ned langs siden af hovedet. Halen er middellang og hænger ned. Benene er lige. Pelsfarven er oftest hvid med brune eller sorte aftegninger.

Pointeren er 55-60 cm og vejer 20-30 kg.

Pelsen er kort og glat. Den ligger tæt til kroppen og kræver kun minimal pleje. Racen fælder gennemsnitligt. Det er desuden vigtigt at tjekke ørerne regelmæssigt. Kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi, epilepsi eller hudproblemer. Forventet levealder er 12-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En fremragende jagthund
 • Kræver meget motion
 • God til børn
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Rolig indendørs, hvis den får rigelig motion
 • Nyder at udføre en arbejdsopgave
 • Let at træne
 • Har du en Pointer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

  Tilføj ny hund


  Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

  Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

  Tilføj kommentar


  Til salg

  • 2.800 kr

   LÆS VENLIGST HELE OPSLAGET INDEN DU FORELSKER/HENVENDER DIG! Dette er Zigi. Han er ca. 1 år gammel, kastrareret og kommer fra et liv på Bosniens gader. Vi beder jer grundigt sætte ...

  • 6.000 kr

   siberiske husky hvalpe Jeg har siberiske husky hvalpe til salg, alle de har fået deres første indsprøjtninger og blevet dewormed. De er klar til deres nye hjem De er enegetiske og familie ...

  Se alle annoncer

  Fællesskab

  Til salg

  Relaterede artikler

  Medlemmer med racen

  Relaterede grupper