Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Podenco Ibicenco

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Podenco Ibicenco er en adræt jagthund. Den har findes som glathåret, ruhåret og langhåret. Sidstnævnte anses dog ofte ikke som en selvstændig variant, men mere som en variation af den ruhårede.

Den stammer fra de Baleariske øer Eivissa, Mallorca, Ibiza, Minorca og Formentera. Det er en intelligent hund, som funger godt i hjemmet, men dog kræver en del motion.

Adfærd og væremåde
Racen er en intelligent, aktiv og deltagende. De kan godt lide at klovne og er underholdende. De er til en hvis grad selvstændige og kan være stædige. De kan let trænes, hvis man bruger positive metoder, hvorimod de vil afvise træningsmetoder med afstraffelse. Dette skyldes, at det er følsomme hunde.

Normalt vil det være en stille hund, mens hvis den alarmeres af noget, vil den gø, hvilket gør den til en god vagthund. De fungerer normalt godt i hjemmet, men har brug for en del motion, fordi det er en aktiv og atletisk hund. Til gengæld fungerer den godt sammen med børn og andre hunde.

Det er en race, som er kendt for at være dygtige til at stikke af, og de kan hoppe meget højt, så hvis man har den løs i en have, er det nødvendigt med et højt hegn. De er også blevet set klatre, åbne låger og endda i vise tilfælde låse. De har et stærkt jagtinstinkt, og man er derfor nødt til at holde dem i snor.

Hunderacens historie
Podenco stammer fra øen Eivissa og har normalt været brugt I områder, hvor der blev talt katalansk i Spanien og Frankrig. Her blev den brugt til at jage kaniner og andet småvildt, fordi det er en hurtig hund, so kan jage i alle typer terræn ved at bruge sin lugte-, høre- og synssans. Man anser tæverne for at være de bedste jægere og har derfor kun et par enkelte hanner i en flok.

Det er en race, som minder meget om andre hunde i Middelhavsområdet fx Pharaoh Hound. Det er dog den største af disse og klassificeres af FCI som en primitiv type.

Den anses af mange, ligesom Pharaoh Hound, at være en af de ældste racer ved at stamme fra det antikke Egypten. Her har man fundet tegner i gravmæler, som viser en slående lighed med Podencoen. Man regner så med, at hunden er blevet taget med til øerne af Fønetikerne, som etablerede beboelser der i det 8. århundrede f.Kr. En DNA analyse kunne dog ikke underbygge denne teori.

Udseende, pelspleje og helbred
Podencoen er en elegant og adræt hund. Den forekommer yndefuld og har en god knoglestruktur. Dens ører er oprejste og forholdsvis lange. Nakken er lang og lige.

Dens skuldre er tilbagelænede og forholdsvis lige. Som tidligere nævnt findes den både i en glathåret og ruhåret udgave. Pelsen vil være en red med hvidt på næste, ører, øjenkant. Poter og ben er også hvide. Øjenfarven er rav og besidder et intelligent og opmærksomt udtryk. Højden på racen kan være forskellig efter, hvilken standard man følger. Den kan 56-74 cm i højden og veje mellem 20-29 kg, hvor hannen vil være større end tæven.

Det er ikke en race, som har de store helbredsmæssige problemer. Der har dog været anfald og allergier, døvhed og andre sygdomme. Hvis man anskaffer sig en hund af denne race, skal man have øjnene på den testet, før man begynder at avle på den. Den har en levetid på 12-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Fungerer godt i hjemmet
  • Kan godt med andre dyr
  • Kærlig og intelligent
  • Følsom hvilket stiller krav til træning
  • God til hundesport
  • Godt helbred
  • Kendt for at stikke af

Har du en Podenco Ibicenco? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper