Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Pharaoh Hound

Egenskaber: , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Pharaoh Hound er nationalhund på Malta. Dens oprindelige navn er Kelb tal-Fenek, hvilket på Maltesisk betyder kaninhund. Den blev brugt til jagt. En myte siger, at hunden blev bragt til øen af fønikerne for 2000 år siden.

Det er en kærlig hund, som knytter sig til sin familie og godt kan lide at ligge tæt op af den. Den er desuden legesyg og kan rødme på ører og næse, når den er glad og ophidset.

Adfærd og væremåde
Racen er en dygtig forfølger, men når den er i sit hjem, er den afslappet, også selv om den gerne vil ud og løbe. Den bliver ofte betegnet som en venlig og kærlig hund, som er god til at være sammen med børn.

Hunden er også god sammen med andre dyr. Den knytter sig til hele familien og ynder at få lov til at ligge tæt op af sin familie. Den kan dog godt forekomme reserveret særligt over for nye mennesker og skal se dem an, men er man accepteret, vil man få en overstrømmende velkomst. Det er desuden en hund, som er stædig og kan være en kamp at stille tilfreds.

Den har dog ikke brug for meget træning. Den bliver let glad og forventningsfuld. Den er desuden kendt for at elske, at der sker noget og vil gerne lege vildt til træning, fordi den samtidig også er meget legesyg. Racen er følsom, hvilket man skal tage højde for, når den skal trænes. Den er avlet til at skulle kunne jage på egen hånd og tænke selvstændigt, hvilket bevirker, at den let vil kede sig, hvis man bliver ved med at øve de samme kommandoer.

Pharaoh Hound kan fungere som vagthund, eftersom de er nysgerrige og opmærksomme og gerne afsøger et område. Den har desuden et godt instinkt for jage ved syn og lugtesans, hvilket kan betyde, at den kan stikke af, hvis den er fri, hvis den finder en spændende duft. Nogle har oplevet, at racen de første par år kan forekomme lidt destruktiv, fordi den gerne vil undersøge alt, – inklusiv hvad der er inde i fx en pude, men dette aftager igen efter 2. år.

Hunderacens historie
Pharaoh Hounds er en af de ældste racer, som man kender til. Man har fundet gravmalerier og papyrus med tegninger af en middelstor hund af myndetypen med opretstående ører, som minder meget om den, vi kender i dag. Man har desuden fundet begravede hundemumier, som man kan se har været omkring 56 cm høje.

Billederne viser, at den har været brugt til jagt på harer, gazeller og antiloper. Tut Ank Amons grav indeholdt en livagtig udformning af en hund, som lignede Pharaoh Hound, i rent guld, og inde i den var der en mumificeret hund.

Den første gang man kunne dokumentere, at der har været tale om en maltesisk jagthund er i 1647, hvor Abela skrev om hund, som havde egenskaber til at jage kaniner. Den første eksemplar af racen blev bragt til England fra Malta i 1920erne, men der blev ikke avlet videre på den. I 1960erne blev der igen importeret nogle Pharaohs, og det første engelske kuld blev sidenhen født i 1963.

Den blev anerkendt af Kennelklubben i 1974 og af FCI i 1977. Der findes flere hunde, som minder om denne, i regionen omkring Middelhavet. De adskiller sig ved små fysiske træk, som matcher det terræn, som de er blevet brugt til at jage i. Man ved ikke, om de alle stammer fra den samme forfader, eller om de har udviklet sig således pga. de samme miljømæssige forhold.

Udseende, pelspleje og helbred
Pharaohen har en yndefuld og elegant fremtræden, samtidig med at den forekommer kraftfuld og atletisk. Den har ovale øjne med et opmærksomt og intelligent udtryk. Øjnene er normalt ravfarvede, men de fødes med blå øjne. Ryggen er lang og lige med en muskuløs nakke, som er en smule buet.

Den har et dybt bryst, som går ned til albuerne. Skuldrene er også lange og trukket tilbage. Forbenene er lange og lige, hvorimod bagbenene er mere vinklede og parallelle i forhold til hinanden. Halen er lang og lige og går ned til omkring sokkerne. Den har form som en pisk. Når hunden er afslappet, er halen nede, men når den aktiv, så står den op enten i niveau med ryggen eller krøllet løst op over den. Ørerne er meget lange og peger opad, når den er opmærksom.

Den er som regel nøddebrun og har ofte en hvid halespids, og der kan også forekomme hvide pletter på nakken, skuldrene, poter, pande samt snuden. Den har en kort pels, som både kan være silkeagtig eller hård. Den eneste farve, der normalt accepteres af kennelklubber er rød, selvom denne varierer, som fx til nøddebrun. Næsen, knurhår, negle, trædepudder og øjenbryn skal være samme farve som pelsen.

Racens hanner er normalt 58-64 cm i højden ved skuldrene, mens hunden er mindre og kun måler 53-61 cm. De vejer gennemsnitligt 20-24 kg. Vægten afhænger meget af hundens køn, samt hvorledes den spiser, og hvorledes den bliver motioneret. Hvis hunden bliver ophidset eller glad, kan dens næse og øre blive lyserøde.

Deres hud følsom, så shampoo kan forårsage allergiske reaktioner, hvilket betyder, at det er bedst at vaske dem med en blid hundeshampoo og aldrig en til mennesker. Den er nem at pleje og skal kun skrubbes hurtigt med en hundehandske eller en fugtig klud. Det er en meget ren hund, som også selv gør meget for at holde sig ren. De fælder meget lidt og har ingen særlig lugt, undtagen når de har været våde og udenfor, men til gengæld fortager lugten sig hurtigt.

Pharaohen er hovedsageligt fri for mange af de genetiske sygdomme, som kendes ved andre racer. Avlere går meget op i at tjekke deres afkom og sørge for, at der kun bliver videreført gode gener. Man skal være opmærksom på, at deres ører kan være modtagelige over for forfrysninger, hvis de opholder sig i koldt klima. De lever mellem 12-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En af de ældste racer man kender til
 • Knytter sig til hele sin familie
 • Vil gerne ligge tæt op af sin familie
 • Følsom
 • Vil kede sig med for ensformig træning
 • Kan være destruktiv de to første år
 • Har et meget godt helbred

Har du en Pharaoh Hound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.000 kr

  Hvalpene er efter sunde og raske familiehunde, der naturligvis er tjekket for dvs. Inden avl. Inden afrejse vil hvalpene få, - 3x Ormekur - Loppekur - Chippet - Vaccineret - Sundhedsbog - Registeret i DK hunderegister - Sundhedstjek *Ydeligere ...

 • 3.000 kr

  Pomeranian , hvalpe, Vi har fået to bedårende hvalpe. De blir’ selvfølgelig chippet, vaccineret og får ormekur inden afrejse. De er rene pomeranian, De er stueopdræt og blir vant til daglige lyde, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper