Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Phalène

Phaléne og Papillon er to identiske hunderacer, som kun adskilles af forskellige ører. En Phaléne har ører, der hænger ned ad imens en Papillon har ører, der står op. Papillon betyder sommerfugl på fransk og hentyder til de opretstående ører, der ligner sommerfugle.

Adfærd og væremåde
Phaléne er en udpræget selskabshund, som elsker at tilbringe tid sammen med sin familie og ejer. Phaléne er også en aktiv hunderace, som elsker udendørs aktiviteter. Desuden er en Phaléne velegnet til agilitytræning. På trods af dens udseende er det en hårdfør lille hund, som altid er klar til leg. Det er ligeledes en hunderace, der er velegnet til at udføre små tricks og er ganske lærenem.

En Phaléne kan sagtens omgås andre kæledyr som f.eks. katte, hvis den bliver socialiseret fra hvalp. En Phaléne er ikke aggressiv – ej heller over for fremmede. I selskab med mindre børn er det vigtigt, at børnene ikke bærer rundt på hunden, så den ikke lider overlast ved at blive båret forkert.

En Phaléne har ikke behov for en stor have at løbe rundt i, men det er ikke ensbetydende med, at den er velegnet til at bo i en lejlighed. En Phaléne kan nemlig have en tendens til at gø af alle lyde fra opgangen, også selvom det måske ikke er nødvendigt at alarmere dig.

Hunderacens historie
Phaléne var den tidligste form af hunderacen og senere kom Papillon til. Papillon blev først dokumenteret i 1600-tallet. Før dette var Phaléne blevet portrætteret i flere malerier. Med fremkomsten af Papillon mistede Phaléne sin popularitet og var tæt på at uddø. Phaléne blev dog trendy igen, og hunderacen eksisterer derfor stadig i dag, hvor mange elsker den lille hund med de nedadhængende ører.

Udseende, pelspleje og helbred
En Phaléne har ører, der hænger nedad. Øjnene er store, mandelformede og mørke. Halen er lang, busket og bæres oprullet. Snudepartiet er kort, men spidst og snuden er sort.

Phaléne har en blank, silkeagtig og let bølget pels. Pelsen er længst bagpå benene, ørerne, halen og brystet. Det er vigtigt, at du børster hunden dagligt. Den fælder gennemsnitligt et par gange om året.

En Phaléne er generelt set en sund hunderace, men kan være tilbøjelig til at lide af problemer med knæskallen på bagbenene. Derudover kan den have problemer med narkose. Den forventede levealder er ca. 16 år.

En Phaléne er 20-28 cm og vejer typisk 3-5 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En aktiv, livlig og kærlig hund
 • Phaléne er en god familiehund, som også passer ind i den aktive familie
 • En relativt hårdfør race trods sin lille størrelse
 • Velegnet til lydighedstræning og agility
 • Nem at bære rundt eller transportere
 • Kan have en tendens til at gø
 • Moderat fældning og pelspleje

Har du en Phalène? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper