Perdigueiro Portugues

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Portugisisk Pointer kaldes også både Perdigueiro Portugues eller Portugisisk Setter. Der eksisterer ikke mange af hunde af hunderacen uden for sit hjemland i Portugal. Her blev hunden tidligere brugt til jagt. Det er en intelligent og rolig hund, som er kendt for at være god mod børn. Hunderacen er desuden aktiv, og kræver en del motion og har brug for plads, hvor den kan strække benene.

Adfærd og væremåde
En Portugisisk Setter er kendt som en både intelligent og blid hunderace. Den har en rolig natur og forekommer sød og pålidelig. Det er en hund, som trives med stærke relationer til mennesker. Det er desuden en meget intelligent og lydig hund, som gerne vil træne, og som samtidig er forholdsvis let at træne, og den vil være i stand til at lære de fleste opgaver.

Det er vigtigt, at man etablerer øjeblikkelig tillid og respekt, hvis man skal træne en Portugisisk Pointer, fordi de reagerer bedst på en sikker og omsorgsfuld træner, som har en konsekvent men dog blid tilgang til opgaven. Hvis man har hunderacen som kæledyr, vil man få en hund, som både er loyal og kærlig. Det er hund, som elsker at tilbringe tid udendørs, og gerne vil lege.

Hvis Pointeren socialiseres godt fra hvalp, vil den fungere godt med børn og andre kæledyr. Den har tilmed et ry for at være blid mod små børn. Det er en hund, som kræver en del motion og plads, fordi dens aktive væsen og atletiske bygning har brug for store mængder daglig motion. Hvis den ikke får den nødvendige motion, vil den blive destruktiv og ødelægge ting, gø og klynke.

Hunderacens historie
Portugisisk Pointer blev oprindelig avlet som en våbenhund. Den er bare én ud af adskillige pointertyper, som hovedsageligt bliver brugt til jagt. Den stammer fra de iberiske jagthunde, som i Portugal kan spores tilbage til det tidlige 12. århundrede. Oprindeligt blev hunden avlet i royale kenneler og først senere blev den en populær jagthund for de lavere klasser i samfundet.

I det 18. århundrede kom mange engelske familier til regionen Oporto for at lave forretninger med vin. Her stiftede de bekendtskab med den portugisiske jagthund, som de tog med sig hjem til England, hvor den fik en vigtig indflydelse i udviklingen af den Engelske Pointer. Arten svandt dog betydeligt i det 19. århundrede, og det var ikke før 1920erne, at nogle avlere gjorde en særlig indsats for at redde hunderacen.

Det gjorde de ved at lokalisere nogle af de gamle portugisiske hunde. Derefter blev der lavet en stambog, men der blev først en rigtig standard i 1938. Det er stadig ikke en hunderace, som der eksisterer voldsomt mange af uden for hundens hjemland, hvilket kan gøre, at den kan være svær at anskaffe i Danmark.

Den Portugisiske Pointer er gennem årene både blevet brugt til store og små jagter samt som vagthund. Hunderacen er bevidst avlet med stor kapacitet for arbejde.

Udseende, pelspleje og helbred
Den Portugisiske Pointer er en middelstor hund. Det er en hund, som er bygget forholdsvis firkantet, hvilket bevirker, at den ikke er meget længere, end den er høj. Halen kuperes ofte til halvdelen eller to tredjedele af den naturlige længde. Det skal bemærkes, at det er ulovligt at kupere haler i Danmark, og gøres kun ved nogle enkelte arter, som er jagthunde.

Her gøres det for at undgå, at de gør skade på halen under jagt. Halen på Pointeren er i højde med rygsøjlen, når hunden er ophidset, hvorimod den hænger nedad, når den er i ro. Pelsen er kort og grov, men blød på ører og i ansigtet. Den normale farve er gul og lysebrun. Begge kan være ensfarvet eller med hvide aftegninger. Pelsen kræver ikke den store vedligeholdelse.

En Portugisisk Setter er omkring 50-56 cm i højden ved skuldrene, og vejer 20-27 kg for hanner og 16-21 for tæver. Det er umiddelbart en sund og rask hunderace, men den kan dog have nogle helbredsproblemer i form af hoftedysplasi, øjensygdomme samt svigt af testikler.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Sjælden uden for Portugal
 • God til børn
 • God familiehund
 • Kræver en del motion
 • Udpræget jagthund

Har du en Perdigueiro Portugues? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper